فضاپیمای جونو قمر گانیمد را از فاصله نزدیک رصد میکند
رسانه کلیک - فضاپیمای جونو ناسا به زودی عازم مأموریتی میشود که در آن باید از نزدیکترین فاصله ممکن، بزرگترین قمر مشتری یعنی گانیمد را مورد بررسی قرار دهد.

فضاپیمای جونو که از سال 2016 در حال چرخش در مدار مشتری است، مأموریت دارد بزرگترین قمر این سیاره یعنی گانیمد (Ganymede) را از نزدیک مورد بررسی قرار دهد. اکتشافات جونو و اطلاعات جمعآوری شده توسط آن میتواند دانش بیشتری را درباره ترکیبات و پوسته یخی این قمر در اختیار پژوهشگران قرار دهد و دادههای لازم برای مأموریتهای آتی را فراهم آورد.
فضاپیمای جونو مجهز به مجموعهای از دستگاههای حساس است که میتوانند Ganymede را به شیوههای نوین مورد بررسی و نظارت قرار دهند. ناسا قصد دارد با نزدیک شدن به گانیمد، مأموریتهای آتی خود را با حسگرهای منحصر به فرد تکمیل کرده و به مأموریتهای بعدی کمک کند. این مأموریتها شامل Europa Clipper و JUICE (کاوشگر قمرهای یخی مشتری) میشوند.
گانیمد بزرگتر از سیاره عطارد بوده و تنها قمر در منظومه شمسی است که مگنتوسفر مخصوص خودش را دارد. طبق تعریف ناسا، مگنتوسفر گانیمد شبیه یک ناحیه حبابی شکل از ذرات باردار بوده که پیرامون قمر را احاطه کرده است. فضاپیمای Juno روز دوشنبه حوالی ساعت 13:35 به وقت ET به نزدیکترین نقطه ممکن نسبت به قمر گانیمد میرسد.
از آنجایی که گانیمد در یک برهه 25 دقیقهای ظاهر و محو میشود، دوربین فضاپیمای جونو (JunoCam) تنها قادر به ثبت حداکثر 5 تصویر در طول پرواز است. سه ساعت پیش از رسیدن جونو به نزدیکترین نقطه ممکن نسبت به گانیمد، تجهیزات علمی آن شروع به جمعآوری دادهها میکنند.