هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا در مورد پیامک های جعلی
رسانه کلیک - ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص افزایش جعل سامانه پیامکی طرح رهگیری ردیابی و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور و توزیع برچسب های تقلبی، هشدار داد.
به گزارش کلیک به نقل از عصر ایران؛ ریاحی کارشناس کالاهای سلامت محور ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عنوان کرد: بر اساس اخبار واصله از استان های سطح کشور و سازمان غذا و دارو مبنی بر افزایش جعل سامانه پیامکی طرح رهگیری ردیابی و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور و توزیع برچسب های تقلبی، مشخص شد سودجویان با سوء استفاده از عدم آگاهی مخاطبین از شماره پیامکی طرح رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور [20008822]، نسبت به الصاق برچسب های تقلبی و ایجاد سامانه پیامکی جعلی مشابه [مانند شماره2000888222] و ارسال پاسخ غیر واقعی اصالت محصول از طریق سرشماره جعلی اقدام می کنند.
ریاحی با بیان اهمیت آگاهی بخشی عمومی در زمینه خرید کالاهای سالم و اصیل، اظهار کرد: توجه هم میهنان به چند نکته ضروری است:
1. وجود برچسب اصالت و سلامت به تنهایی گویای اصالت و سلامت محصول نیست بلکه استعلام کد مندرج بر روی برچسب اصالت از طریق روش های موجود و پاسخ تأیید واصله، گویای اصالت محصول خواهد بود.
2. در حال حاضر شماره پیامکی 20008822 تنها شماره مورد تأیید سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت محصولات سلامت محور [TTAC] است و سایر شماره ها مورد تأیید نیست.
3. استعلام کد رهگیری مندرج بر روی برچسب اصالت محصول به سه روش ذیل قابل انجام است:
الف. استعلام از طریق سامانه پیامکی 20008822
ب. استعلام از طریق سایت سامانه به نشانی www.ttac.ir
پ. دانلود نرم افزار از طریق سایت مذکور، نصب آن بر روی تلفن همراه و انجام استعلام
4. در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی، اطلاعات مربوط به مراحل اجرای طرح رهگیری این گروه کالایی بر روی سایت اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو به نشانی www.imed.ir قرار دارد و اطلاع رسانی تکمیلی متعاقبا انجام خواهد شد.
5. در 3 گروه فرآورده های خوراکی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارو و مکمل های تغذیه ای، تمامی محصولات وارداتی ملزم به اختصاص کد رهگیری، ثبت در سامانه TTAC و الصاق برچسب اصالت و سلامت هستند و در حال حاضر، شرکت صاحب پروانه، موظف است پیش از تحویل کالا به توزیع کننده، نسبت به الصاق برچسب اصالت و سلامت اقدام نماید.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به تعدد ارقام سرشماره سامانه پیامکی 20008822 و قیمت اندک سرشماره های مشابه آن، قابلیت جعل سامانه پیامکی وجود داشته است، لذا در این خصوص پیگیری به منظور تغییر سرشماره به شماره ای 4 رقمی، از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای حل ریشه ای مسئله در حال انجام است.