جزئیات عرضه خودرو در بورس کالا تشریح شد
معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با تشریح جزئیات عرضه خودرو در بورس کالا گفت خودروهایی که مشمول قیمتگذاری نیستند منعی برای عرضه در بورس کالا ندارند.
جواد جهرمی در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما درباره جزئیات عرضه خودرو در بورس کالا تشریح کرد: «خودرو به دو بخش تقسیم میشود؛ بخش اول خودروهای مشمول قیمتگذاری شورای رقابت و تحت نظارت دستگاهای دولتی هستند که قرار است ظرف چند روز آینده مصوبهای درباره قیمتگذاری این خودروها توسط وزیر صمت اعلام شود.»
وی اضافه کرد: «سایر خودروهایی که مشمول قیمتگذاری دستوری نمیشوند، مثل خودروهای گروه خودروسازی بهمن یا بخشی از خودروهای شرکت ایران خودرو، عرضه و تولید میشود که در این رابطه مذاکراتی برای عرضه این خودروها در بورس کالا انجام شده است.»
بیشتر بخوانید: آموزش ورود به بورس کالا | مدارک موردنیاز چیست؟
جهرمی گفت: «بخشی از خودروهای گروه بهمن که ماه گذشته به بازار عرضه شدند، با توجه به اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار، هنگام ثبتنام تقاضای زیادی داشتند. با توجه به اینکه این خودروها مشمول قیمتگذاری نیستند، امکان عرضه در بورس کالا وجود دارد و بر همین اساس با گروه خودروسازی بهمن وارد مذاکره شدیم تا برای عرضه در بورس کالا، مدارک و مستندات را ارائه کند و به محض پذیرش در بورس کالا عرضه میشود.»
جهرمی درباره مزایای عرضه خودرو در بورس کالا گفت: «در عرضه خودرو در بورس کالا، فاصله قیمتی بین بورس و بازار نصیب کارخانه میشود و این باعث شفاف شدن فرآیند فروش میشود. در شرایط ثبتنام خودرو، افراد با استفاده از ربات اقدام به نامنویسی تعداد زیادی خودرو میکنند و یا هر کس زودتر ثبتنام کند میتواند خودرو خریداری کند، اما زمانی که در بورس عرضه شود فرآیند فروش شفاف میشود.»
وی تصریح کرد: «یکی دیگر از مزایای عرضه خودرو در بورس کالا، شفاف شدن قرارداد بین طرفین است و هر دو طرف به تعهدات عمل میکنند. همچنین خودروساز از ۲۰ درصد معافیت بر عملکرد به میزان کالایی که در بورس فروخته شده استفاده میکند.»
جالب است بخوانید: پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان سال 1400
جهرامی ادامه داد: «۹۰ درصد تولیدات گروه خودروسازی بهمن در بورس کالا عرضه خواهد شد و منتظر ارائه برنامه تولید و میزان واردات و تعهدات آنها هستیم. زمانی که خودرو وارد بورس کالا شود، قیمت خودرو در بورس بین قیمت کارخانه و بازار خواهد بود.»