گندمی: دیپلماسی فناوری، حلقه مفقوده توسعه بین‌المللی ایران است

محمدسعید گندمی در استیج هوش مصنوعی الکامپ، بر ضرورت تقویت دیپلماسی فناوری و توسعه ارتباطات بین‌المللی برای حضور ایران در بازارهای جهانی تأکید کرد.

گندمی: دیپلماسی فناوری، حلقه مفقوده توسعه بین‌المللی ایران است

به گزارش کلیک در ادامه برنامه‌های استیج هوش مصنوعی بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ، مدیر عامل onion محمدسعید گندمی با اشاره به نقش روزافزون فناوری در معادلات قدرت و توسعه کشورها، بر ضرورت شکل‌گیری و تقویت دیپلماسی فناوری و توسعه شبکه‌های بین‌المللی برای حضور مؤثر ایران در بازارهای جهانی تأکید کرد.

گندمی در استیج هوش مصنوعی بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ در بخش گفتگوی دو نفره با راهبری آرش سروری، با اشاره به تغییر جایگاه فناوری در جهان امروز، گفت: فناوری دیگر صرفاً یک ابزار توسعه‌ای نیست و به یکی از مؤلفه‌های اصلی قدرت کشورها تبدیل شده است.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه ارتباطات و شبکه‌های بین‌المللی در حوزه فناوری، به تجربه کشورهایی مانند امارات و ترکیه اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورها برای توسعه جایگاه خود در عرصه فناوری، تنها به ظرفیت‌های داخلی اکتفا نکرده‌اند و از مسیر ارتباطات و تعاملات بین‌المللی، شبکه‌سازی و دیپلماسی فناوری، مسیر توسعه خود را دنبال کرده‌اند.

به گفته گندمی، موضوع دیپلماسی فناوری باید به‌صورت جدی‌تری مورد توجه قرار گیرد. در شرایطی که فناوری به یکی از مؤلفه‌های قدرت کشورها تبدیل شده، ایجاد ارتباط میان بازیگران داخلی و شبکه‌های بین‌المللی می‌تواند زمینه حضور مؤثرتر شرکت‌ها و فعالان فناوری ایران در بازارهای جهانی را فراهم کند.

0S7A1710

مدیر عامل onion همچنین به ظرفیت‌های موجود در ایران در حوزه‌های مختلف فناوری اشاره کرد و افزود: شرکت‌ها و فعالان ایرانی از توانمندی‌های قابل توجهی برخوردارند، اما توسعه بازارهای بین‌المللی و تبدیل این ظرفیت‌ها به حضور پایدار در شبکه جهانی، نیازمند ایجاد ساختارها و ارتباطات مؤثرتر است.

گندمی با اشاره به اهمیت شبکه‌سازی در این مسیر، تأکید کرد که حضور در بازارهای جهانی تنها به تولید یک محصول یا توسعه یک فناوری محدود نمی‌شود و شکل‌گیری ارتباطات، شناخت بازارها و ایجاد مسیرهای تعامل بین‌المللی نیز بخش مهمی از این فرایند است.

وی در پایان، بر ضرورت نگاه جدی‌تر به دیپلماسی فناوری تأکید کرد و گفت: اگر قرار است فناوری ایران جایگاه پررنگ‌تری در عرصه بین‌المللی پیدا کند، باید در کنار توسعه توانمندی‌های داخلی، برای حضور در شبکه‌های جهانی و ایجاد ارتباطات پایدار نیز برنامه‌ریزی شود.

 

 

ارسال نظر