پیوستن اکوادور به پروژه جهانی اکتشاف ماه
سازمان فضایی ناسا در نظر دارد،در پروژه ای وسیع به بررسی و اکتشاف ماه بپردازد. این پروژه که با نام آرتمیس شناخته می شود با همکاری کشورها و آژانس های فضایی مختلفی انجام شده و به گفته ناسا روز گذشته اکوادور به عنوان بیست و ششمین کشوری معرفی شد که به پیمان آرتمیس پیوست.
سازمان فضایی ناسا اعلام کرد: این قراردادها مجموعه ای عملی از اصول را برای هدایت همکاری های اکتشاف فضایی بین کشورها، از جمله کشورهای شرکت کننده در برنامه آرتمیس ، ایجاد می کند.
سخنگوی ناسا در این رابطه گفت: قرارداد آرتمیس توافقات قبلی در مورد اکتشافات فضایی را تقویت می کند. در حقیقت توافق نامه های آرتمیس تعهدات کلیدی در معاهده فضای ماورای جو در سال ۱۹۶۷ را تقویت و اجرا می کند. آرتمیس همچنین تعهد ایالات متحده و کشورهای امضا کننده به کنوانسیون ثبت، توافقنامه نجات و بازگشت و البته بهترین شیوه ها و هنجارهای رفتار مسئولانه کشورها در حوزه مطالعات فضایی را تقویت می کنند.
توافقنامه نجات و بازگشت، که در سال ۱۹۶۷ توسط مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید و در سال ۱۰۶۸ رسمیت یافت، این قاعده را ایجاد می کند که کشورهای دارای دانش فضایی، تمام اقدامات ممکن را برای نجات و کمک به فضانوردان در معرض خطر و بازگرداندن سریع آن ها انجام خواهند داد.
در مراسم امضای قرارداد پیوستن اکوادور به پروژه آرتمیس که در سفارت این کشور در واشنگتن انجام شد، بیل نلسون، مدیر ناسا گفت: امروز، اکوادور به گروه کشورهای متعهد به حفاظت از فضای بیرونی برای آینده می پیوندد.
نلسون در ادامه توضیحاتش افزود: دستاوردهای کسب شده در این دوران طلایی اکتشاف به نفع نسل بشر در سراسر جهان خواهد بود.
ایون باکی، سفیر اکوادور در ایالات متحده نیز در این مراسم گفت: امضای این توافقنامه نشان دهنده تعهد اکوادور به نوآوری های فناوری آینده است. امضای توافقنامه آرتمیس پیامی قدرتمند به جامعه بین المللی میفرستد که دولت اکوادور متعهد به دنبال کردن تلاش های پیشرفته در زمینه فناوری بوده و آماده نو آوری، سرمایه گذاری و توسعه نیروی انسانی برای ارتقای رشد پایدار و همکاری بینالمللی برای کمک به حل بزرگترین مشکلات بشریت است.
برنامه آرتمیس قصد دارد انسان ها را به ماه اعزام و با هدف کامل کردن سفرهای فضایی پیش رفته تا در نهایت انسان ها را به سیاره مریخ فرود آورد.
ناسا در مورد ماموریت آرتمیس می گوید: ما با مأموریت های آرتمیس، اولین زن و اولین فرد رنگین پوست را با استفاده از فناوری های نوآورانه برای کاوش بیشتر از سطح ماه بر روی قمر زمین فرود خواهیم آورد. ما با شرکای تجاری و بین المللی همکاری خواهیم کرد و اولین حضور طولانی مدت در ماه را ایجاد خواهیم کرد. سپس از آنچه در ماه تجربه می کنیم برای جهش مهم بعدی استفاده خواهیم کرد که ارسال اولین فضانوردان به مریخ خواهد بود.
منبع: آخرین خبر