۵۰ امضا برای استیضاح وزیر اقتصاد دولت سیزدهم تا کنون | خاندوزی فقط نظارهگر اوضاع اقتصادی است
پیش از این خبر استیضاح خاندوزی منتشر و سپس توسط غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تکذیب شده بود. اما حالا این خبر با امضای ۵۰ نماینده مجلس قطعی است. یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم میگوید اوضاع اقتصادی کشور نسبت به گذشته خرابتر شده و آقایان باید توضیح دهند اکنون که مدیریت در اختیار خودشان است چرا اصلاحی صورت نمیگیرد؟
پیش از این خبر استیضاح خاندوزی منتشر و سپس توسط غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس تکذیب شده بود. اما حالا این خبر با امضای ۵۰ نماینده مجلس قطعی است. یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم میگوید اوضاع اقتصادی کشور نسبت به گذشته خرابتر شده و آقایان باید توضیح دهند اکنون که مدیریت در اختیار خودشان است چرا اصلاحی صورت نمیگیرد؟
وخیمتر شدن اوضاع بورس، نرخ دلار و قیمت خودرو در دولت سیزدهم
در حالی که کمتر از چهار ماه از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی گذشته، همه وعدههای دولت توخالی از آب درآمده و اوضاع در همه حوزههای اقتصادی وخیمتر هم شده است. قرار بود اگر دولت سیزدهم در راس کار قرار بگیرد، هم وضعیت بورس نسبت به گذشته بهتر شود و هم قیمت دلار و قیمت خودرو حداقل اگر کاهش پیدا نکند افزایشی هم نباشد.
با مقایسه عملکرد چهارماهه دولت سیزدهم با روزهای پایانی دولت دوازدهم، میبینیم که بازدهی بورس به منفی شش درصد رسیده و قیمت دلار و خودرو به ترتیب ۲۰ و ۲۷ درصد رشد داشته است. این در حالی است که کسی در صدر وزارت اقتصاد نشسته که در گذشتهای دور بر صندلی بهارستان نشسته بود و یکی از منتقدان جدی سیاستهای اقتصادی دولت حسن روحانی بود.
خاندوزی که پس از پیروزی ابراهیم رئیسی به کرسی ریاست ساختمان باب همایون رسید، اکنون تنها نظاره گر اوضاع اقتصادی کشور است و نه از بهبود بازار ارز و طلا و سکه خبری است نه از سرو سامان دادن به بازار سرمایه.
علاوه بر این، شاخصها نشان میدهند وضعیت قیمت کالاهای اساسی و خدمات هم وضعیت نامناسبتری را نسبت به گذشته تجربه میکنند و اوضاع بیش از پیش بر مردم سخت شده است. این در حالی است که مردم مطالبه بهبود شرایط و خروج از شرایط بحرانی را از مسئولان پیگیری میکنند، اما به نظر نمیرسد دولت برنامهای برای خروج از بحران داشته باشد.
سیدکاظم موسوی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید: «نوسانات قیمت دلار برای مردم زجرآور شده است، زیرا آشفتگی در این بازار در زندگی و معیشت مردم اثرات جدی گذاشته است.»
همچنین بخوانید: احتمال استیضاح وزیر صمت چقدر جدی است؟
همه دو سوم جمعیت کشور حاضر در بازار بورس متضرر شدند
او درباره وضعیت بازار بورس، سکه و دلار گفت: «اکنون باید از آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد پرسید چرا کار به این نقطه رسیده است؟ قیمت ارز و وضعیت بورس تحت مدیریت دولت است و خوب است آقایان شفاف وضعیت کنونی را برای مردم تشریح کنند.»
نماینده اردبیل تصریح کرد: «نماینده باید طرف مردم باشد؛ امروز ۵۵ میلیون ایرانی که به عبارتی دو سوم جمعیت کشور هستند در بازار بورس حضور دارند و همگی هم متضرر شدند. به طور مثال، فردی یک میلیارد در این بازار سرمایهگذاری کرده و اکنون سرمایهاش به ۲۰۰ میلیون رسیده است؛ این اتفاقات حقیقتاً بسیار بد است و جای نگرانی دارد.»
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه دولت باید زیرساختهای اقتصادی کشور را اصلاح کند، گفت: «اگر دولت هنوز نتوانسته زیرساختهای اقتصادی و بورس را سر و سامان دهد چرا برای سرمایهگذاری مردم در این بازار از آنها دعوت میکند؟ من شخصاً پیشنهاد ارائه اوراق تبعی را دادم، زیرا درست نیست فردی که زندگیاش را در بورس آورده به یکباره کشتیاش به گل بنشیند.»
تا کنون ۵۰ نماینده طرح استیضاح خاندوزی را امضا کردهاند
موسوی در پاسخ به اینکه مجلس تا کی میخواهد با وزیر اقتصاد مسامحه کند؟ گفت: «در حال حاضر ۵۰ نماینده طرح سوال از وزیر اقتصاد که در حد استیضاح است را امضا کردند که یکی از آنها بنده هستم. وزیر باید در کمیسیون جوابگوی سوالات نمایندگان باشد و اگر نمایندگان قانع نشدند که حتماً یکی از آنها خود من هستم، باید در صحن مجلس توضیحات خود را ارائه دهد تا مردم هم بشنوند. البته پیشبینی میکنم به خاطر بودجه این موضوع کمی عقب بیفتد.»
در پایان، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره وضعیت وزارت اقتصاد و همچنین تصمیمات و وضعیت اقتصادی کشور و مقایسه آن با دوران پیش از ریاست جمهوری سیدابراهیم رئیسی، خاطرنشان کرد: «وزارت اقتصاد نقشه راه ندارد و حتی وضع نسبت به گذشته خرابتر هم شده است.»
منبع: رویداد۲۴