ماجرای طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت به کجا رسید؟

رسانه کلیک - روز گذشته شاهد تقابل شدید پدافند غیر عامل و وزارت ارتباطات برای پیدا کردن سرور‌های هاتگرم و تلگرام طلایی در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت بودیم.

ماجرای طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت به کجا رسید؟

رئیس سازمان پدافند غیر عامل مدعی اصلی داستان عنوان کرده بود که سرور هاتگرم و تلگرام طلایی در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات مستقر است و وزیر جوان برای تکذیب این خبر، اصحاب رسانه را جهت بررسی دقیق طبقه نهم وزارت ارتباطات و تکذیب ادعای سردار جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل مبنی بر حضور سرورهای هاتگرام و طلاگرام در این محل فراخواند.

در چند روز اخیر سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیر عامل موضوع چالشی و بحث برانگیزی را عنوان کرد. به گفته وی، هیچ گونه حمایتی از شبکه های داخلی نشده و در طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی (ره) سرورهای قبلی تلگرام به جای اختصاص به پیام رسان سروش در حال حاضر برای تلگرام طلایی و هاتگرام استفاده می شود.

جلالی اظهار داشت: فیلترینگ تلگرام هم حکم قضایی و هم مصوبه‌ای از طرف شورای عالی فضای مجازی دارد و استفاده از فیلترشکن یا سامانه‌هایی با عنوان هاتگرام و طلاگرام دارای مصوبه نیستند. حمایت از شبکه های داخلی فقط شعار بود.

وی ادامه داد: حداقل انتظار می رفت کمک هایی که به تلگرام در بخش سی‌دی‌ان و سرورها می‌شد، شامل حال شبکه های داخلی نیز شود، اما علیرغم صحبت ها و شعارها تا به امروز کمکی نشده است.

عدم وجود سرور در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت

پس از صحبت های سردار جلالی، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تعجب می‌کنم چرا همیشه برخی افراد با صحبت‌های نادرست خود برای کشور هزینه‌تراشی می‌کنند.

به خاطر همین صحبت‌ها بود که با دعوت رسانه‌ای آذری جهرمی، خبرنگاران و تصویربرداران رسانه‌ها، در ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات در میدان امام خمینی (ره) حاضر شدند. بر اساس صحبت های جهرمی، خبرنگاران به همراه مدیر روابط‌ عمومی وزارت ارتباطات و مدیر کنترل و پایش شبکه ارتباطات زیرساخت، از طبقه نهم وزارتخانه بازدید کردند.

اظهارات جنجالی سردار جلالی واکنش بی پرده محمدجواد آذری‌جهرمی را به همراه داشت؛ وزیر ارتباطات در جمع‌ خبرنگاران در پاسخ به صحبت‌های گذشته سردار جلالی متذکر شد: شاید نشود دزدی ابرها را ثابت یا رد کرد اما نبودن سرور در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت قابل اثبات است.

وی خاطر نشان کرد: ما امروز از روابط‌ عمومی خواستیم از خبرنگاران دعوت کند تا بروند و طبقه نهم ساختمان امام را بازدید کنند و نتیجه را به قضاوت افکارعمومی بگذارند.

وزیر ارتباطات در خصوص حمایت از پیام رسان های داخلی نیز بیان کرد ما معتقدیم باید از پیام رسان های بومی حمایت شود و این حمایت تاکنون انجام شده و مرجع قضاوت در این رابطه مرکز ملی فضای مجازی است.

بعد از بازدید خبرنگاران و اظهارات آذری جهرمی، روابط عمومی سازمان پدافند غیر عامل واکنش نشان داد و با ارسال بیانیه ای درخواست وزیر ارتباطات را از خبرنگاران برای این بازدید عجولانه و شوی تبلیغاتی دانست.

روابط عمومی سازمان پدافند غیر عامل در ادامه بیانیه خاطر نشان کرد: بهتر بود ایشان به جای این اقدام جمعی از کارشناسان فنی، قضایی و امنیتی را برای حضور در محل مربوطه دعوت می‌کرد.

این سازمان، وزیر ارتباطات را به داشتن حوصله بیشتر و اشراف بر زیرمجموعه خود دعوت کرده و اضافه کرده اگر همین همت و تلاشی که دوستان برای حفظ تلگرام به هر قیمتی دارند در حمایت از شبکه های اجتماعی بومی داشتند، به طور قطع خدمات‌دهی این شبکه‌ها قابل رقابت با نسخه‌های خارجی بود. سازمان پدافند غیر عامل کشور بر خلاف برخی دستگاه‌ها در صیانت از منافع ملی و رعایت قانون با کسی رو در بایستی نداشته و از برگزاری شوهای رسانه‌ای تخریبی نمی‌هراسد.

باید اشاره کرد که اظهارات جهرمی مبنی بر عدم وجود سرور ها در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت کاملاً درست بود و تجهیزات مستقر در طبقه نهم صرفاً به مکالمات تلفنی اختصاص داشت و اثری از اینترنت و سرور و تلگرام هم به چشم نمی خورد، اما سوال اینجاست که اگر سروری هم در آنجا یافت می‌شد، تشخیص اینکه متعلق به تلگرام هست یا خیر، در مدار تخصص خبرنگاران بود یا خیر؟

ارسال نظر