افزایش قابلتوجه میزان فروش گوشی هوشمند در مقایسه با لپتاپ و تبلت
در بررسی های صورت گرفته توسط دو منبع رسمی، میزان فروش گوشی های هوشمند در سال های اخیر به شدت افزایش داشته است، این در حالی است که میزان فروش لپ تاپ ها، کامپیوتر های خانگی، تبلت ها به میزان چشم گیری کاهش داشته است.
به گزارش کلیک -گوشی های هوشمند این روزها به جز اصلی زندگی انسان ها تبدیل شده اند، شاید فردی بتواند یک ماه بدون لپ تاپ خود دوام بیاورد، ولی بدون گوشی هوشمند، حتی یک ساعت نیز برای بسیاری از افراد عذاب آور است. این موضوع باعث شده است تا منابعی به سمت آمار گیری در رابطه با فروش گوشی های هوشمند و مقایسه آن با فروش تبلت ها و کامپیوتر های خانگی و سایر دستگاه های الکترونیکی بروند.
هفته گذشته کمپانی مایکروسافت از تبلت جدید خود، Surface Pro 5 رونمایی کرد، آیا شما تا به حال عکس این تبلت را دیده اید، ولی بدون شک شما از رونمایی گلکسی S8 باخبر هستید و بارها عکس این گوشی هوشمند را در بسیاری از تبلیغها دیده اید.
آیا شما ویندوز یا تبلت خود را به روز می کنید و به این موضوع اهمیت می دهید. جواب این سؤالها بدون شک خیر است چون تنها دستگاهی که برای ما و بسیاری از افراد مهم است، گوشی هوشمند است.
فروش گوشی های هوشمند افزایش داشته است و فروش سایر دستگاه های هوشمند کاهش داشته است، چارت فروش IDC و پیش بینی های آن به خوبی گواهی بر این نکته است، اگر در قسمت بالا به این چارت نگاهی بیندازید به وضوح می توانید مشاهده کنید که نمودار فروش گوشی هوشمند که با رنگ آبی کمرنگ نشان داده شده است صعود داشته و نمودار فروش سایر دستگاه ها سقوط کرده است.
در شروع سال ۲۰۱۰ اشتیاق مردم برای خرید کامپیوتر های خانگی و لپ تاپ ها کم شد و تبلت جای لپ تاپ را گرفت. در سال ۲۰۱۳، تبلت ها نیز دیگر مشتریان سابق خود را نداشتند و از آن ها استقبال خوبی نمی شد. این اعداد و ارقام باعث شد تا سال ۲۰۱۴ فروش گوشی های هوشمند رشدی دو برابر داشته باشد و قاعدتاً فروش محصولات غیر گوشی هوشمند نیز کمتر شده است.
چرا سلیقه بازار چنین تغییری داشته است؟ پس از سه دهه رشد و شکوفایی و استقبال مردم از لپ تاپ ها و کامپیوتر های خانگی، چرا فروش این محصولات چنین افتی داشته است؟ چرات بازار فروش تبلت پس از رشدی مناسب دوباره دچار رکود و بی توجهی شد؟ دلیل و جواب تمام این سؤالات واضح است. وقتی افراد می توانند بسیاری از کارهای روزانه خود را با گوشی هوشمند خود انجام دهند و دیگر نیازی به حمل ابزار و وسایل سنگین تر ندارند، بدون شک تمام کارهای خود را با گوشی هوشمند خود انجام می دهند.
امروزه یک کامپیوتر خانگی از قیمت ۳۰۰،۴۰۰ دلار به فروش می رسد، لپ تاپ ها نیز از حدود قیمت ۱۸۰ دلار به فروش می رسند، یک لپ تاپ بسیار قدرتمند با رنج قیمت ۵۰۰،۷۰۰ دلار به فروش می رسد. حدود قیمت تبلت ها نیز از ۱۸۰ دلار آغاز می شود و جدیدترین تبلت مایکروسافت نیز ۸۰۰ دلار قیمت گذاری شده است. قیمت گوشی های هوشمند از ۱۵۰ دلار آغاز می شود و بالا رده ترین گوشی هوشمند با قیمتی حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار به فروش می رسد. پس بحث بر سر قیمت نیست، تمام قیمت ها تقریباً در یک محدوده قرار دارند و فردی که بخواهد یک گوشی هوشمند بالا رده بخرد بدون شک می تواند یک لپ تاپ بسیار خوب تهیه کند.
گوشی های هوشمند به افراد این قابلیت را می دهند تا با استفاده از یک ابزار کوچک به راحتی بسیاری از کارهای خود را انجام دهند و در ابعاد نیز بدون شک کوچک تر و سبک تر از لپ تاپ ها و تبلت ها هستند.
به روز رسانی های جدیدی برای گوشی های هوشمند و سیستم عامل های آن عرضه می شود. این به روزرسانی ها برای ویندوز نیز صورت می پذیرد. هر کاربر از هر نقطه ای با گوشی هوشمند خود می تواند به اینترنت متصل شود و آخرین به روز رسانی را دانلود کند و نگرانی برای درست بودن به رورسانی نداشته باشد. بدون شک به روز رسانی ویندوز بسیار سخت تر از سیستم عامل گوشی هوشمند است و ممکن است در بسیاری از موارد به روزرسانی ویندوز خراب باشد و یا آخرین ورژن نباشد.
این روزها افراد به سمت راحتی بیشتر رفته اند، بدون شک اگر فردی میان ایمیل دادن و مسیج دادن در تلگرام مجبور باشد یک گزینه را انتخاب کند، مسیج دادن در تلگرام را انتخاب می کند. از نظر زمانی این مسیر بسیار بهتر و سریع تر است و هم چنین راحتی مسیج دادن در نشستن پای کامپیوتر و لپ تاپ و تایپ کردن، بیشتر است. این روزها کسی به CD و یا DVD گوش نمی دهد و برای انتخاب آهنگ های مورد نظر خود به سراغ آن ها نمی رود. اپلیکیشن های بسیار ساده ای، مانند Pandora, Spotify, StreamUp, Ustream, GoGo وجود دارد که تنها با یک کلیک آهنگ مورد نظر ما را پخش می کنند و ما محدودیتی در انتخاب و گوش دادن به موسیقی ها نداریم.
برای درک بهتر آمار و ارقام بهتر است به آمار به دست آمد ه از مرکز IDC مراجعه کنیم. طبق آخرین آمار این مرکز ۱٫۸ بیلیون کاربر گوشی هوشمند به صورت جهانی وجود دارد، چین چیزی حدود ۶۰۰ میلیون کاربر جهانی دارد و هند نیز بالای ۳۰۰ میلیون کاربر دارد. بدون شک این آمار می تواند بیش از نیمی از بازار را اشغال کند، در طی ۵ سال گذشته فروش گوشی های هوشمند رشد ۱۵ الی ۲۵ درصدی داشته است.
کمپانی ای چینی با تولید محصولات جدید باعث میشود تا کمپانی های معتبری نظیر سامسونگ و اپل سرعت تولید گوشی های هوشمند خود را افزایش دهند، توسعه دهندگان همیشه بیشتر از نیاز کاربر در بازار عرضه می کنند و هر روز تکنولوژی خود را پیشرفته تر می کنند. مدتی موضوع حافظه در گوشی های هوشمند یک معضل بسیار بزرگ بود و تنها برگ برنده کامپیوتر های خانگی و لپ تاپ ها، حافظه بالای آن ها بود. با گذشت زمان علاوه بر بالا رفتن میزان حافظه گوشی های هوشمند، قابلیت حافظه ابری نیز در گوشی های هوشمند و سیستم های ابری اضافه شد، پس دیگر کاربر نیازی به لپ تاپ برای فضای بیشتر آن نداشت.
شاید این آمار ارقام هشدار بزرگ و مهمی برای کمپانی های Dell،HP و مایکروسافت باشد که فعالیت اصلی آن ها در تولید گوشی های هوشمند نیست و شاید پس از مدتی حتی حضور این کمپانی ها نیز به لطف گوشی های هوشمند کمرنگ تر و کمرنگ تر شود.
در این میان کمپانی های اپل و سامسونگ به خوبی توانسته بازار را در دست بگیرند و نگرانی در رابطه با افت فروش نداشته باشند. در چین اپل توانسته ۸٫۴ درصد از بازار را به دست بگیرد این در حالی است که سامسونگ ۶ درصد از بازار را در دست دارد، اما کمپانی های چینی نظیر هواوی، اوو، ویوو و شیائومی، چیزی حدود ۵۸٫۴ درصد بازار را در دست دارند. سال ۲۰۱۶ سال خوب برای تولید کنندگان چینی بود، در این سال فروش لنوو و وان پلاس از ۵۰ درصد گذشت، این در حالی بود که سامسونگ و اپل نتوانسته بودند به مرز فروش ۲۰ درصد در چین برسند. البته در سایر کشورها کمپانی های چینی زمینه رشد را برای سامسونگ و اپل ایجاد کرده اند.