سازنده هات‌ گرام و تلگرام‌ طلایی بالاخره مشخص شد/ وقتی شرکت «دانش بنیان» داخلی فیلترشکن می سازد!

رسانه کلیک - مدیر یکی از پیام‌ رسان های ایرانی در ادامه پرده‌ برداری اخیر دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از ماهیت نرم‌ افزارهای هات‌ گرام و تلگرام‌ طلایی به افشای ابعاد جدیدی از این مسئله پرداخت.

سازنده هات‌ گرام و تلگرام‌ طلایی بالاخره مشخص شد/ وقتی شرکت «دانش بنیان» داخلی فیلترشکن می سازد!

به گزارش کلیک به نقل از تسنیم؛ بعد از پرده‌ برداری اخیر دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از ارتباط تلگرام طلایی و هات‌ گرام با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارائه سرنخ هایی از این موضوع، جزییات جدیدی از اتفاقات پشت‌ پرده توسط یکی از مدیران پیام‌ رسان داخلی در این باره نمایان شده است ( برخی مسئولان فضای مجازی کشور به تلگرام طلایی و هات‌ گرام میدان دادند! ).

عبدالصمد خرم‌ آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه روز گذشته در صفحه شخصی خود نوشت: با توجه به سؤالات متعددی که خبرنگاران محترم در مورد ماهیت دو نرم‌ افزار هات‌ گرام و تلگرام‌ طلایی مطرح کرده‌ اند مطالبی برای آگاهی اعلام می‌ شود.

وی عنوان کرد: هات‌ گرام و طلاگرام پیام‌ رسان نیستند؛ آنها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که به‌ طور غیرقانونی و به‌ خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلترشده "تلگرام" فراهم می‌ کنند.

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اظهار داشت: به‌ نظر می‌ رسد یکی از عللی که مدیر تلگرام به فیلتر آن در ایران اعتراض نکرد، این است که برخی از مسئولان فضای مجازی کشور اجازه دادند هات‌ گرام و تلگرام‌ طلایی فیلتر تلگرام را دور بزنند و مانع از مهاجرت 70 درصد کاربران ایرانی به پیام‌ رسان‌ های داخلی شوند و از این طریق برای تلگرام زمان خریده‌ اند.

حال ضمن ارائه این اظهارات کلی درباره این دو ابزار دسترسی به تلگرام، مدیر یکی از پیام‌ رسان های داخلی به تشریح جزییات فنی ماجرا پرداخته است که نکات جالبی را در خود دارد.

بررسی های فنی این مدیر نشان می‌ دهد که یک شرکت ایرانی اقدام به توسعه این بسترها کرده و توانسته مجوز دانش‌ بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخذ کند! در واقع نقد صریح این مدیر پیام‌ رسان داخلی به دانش‌ بنیان بودن تولید فیلترشکن در کشور و دانش‌ بنیان نشدن کسب‌ و کار خودش است.

محمدرسول کاظمی مدیر پیام‌ رسان آی‌ گپ در سلسله توییت‌ هایی با عنوان «چگونه از فیلترشکن بومی شرکت "راهکار سرزمین هوشمند" استفاده کنیم» اقدام به آموزش استفاده از فیلترشکن های هات‌ گرام و طلاگرام که توسط یک شرکت دانش‌ بنیان داخلی توسعه داده شده است، کرد.

مدیر پیام‌ رسان آی‌ گپ ضمن اثبات فنی فیلترشکن بودن این دو ابزار، به مزایای استفاده از فیلترشکن و پروکسی بومی پرداخت و بیان کرد: محاسبه تعرفه نیم‌ بها (برای اینکه تمامی شرکت های اینترنتی فکر می‌ کنند شما دارید از اینترنت داخلی استفاده می‌ کنید) و در دسترس قرار گرفتن تمامی سایت های فیلترشده از جمله سایت های غیر اخلاقی!

وی با تأکید بر اینکه 2 سال است درخواست دانش‌ بنیانی داده‌ ایم که به سرانجام نرسیده است، اضافه کرد: تولید فیلترشکن بومی، دانش‌ بنیان‌ تر از تولید پیام‌ رسان بومی است! شرکت راهکار سرزمین هوشمند تولید کننده طلاگرام و هات‌ گرام دانش‌ بنیان است اما هیچ کدام از شرکت های پیام‌ رسان داخلی دانش‌ بنیان نیستند!

او همچنین به‌ کنایه نوشت: راستی شرکت های دانش‌ بنیان، آفر خوبی دارند و همین شرکت از سال 84 تا الان در پارک علم‌ و فناوری دانشگاه تهران فعالیت می‌ کند!

کاظمی تصریح کرد: با بررسی موضوع به عمق فاجعه پی می‌ بریم؛ روتر این شرکت ارتباط مستقیم با روتر اصلی شرکت ارتباطات زیرساخت دارد.

در پایان مدیر این پیام‌ رسان بومی خطاب به وزیر ارتباطات یادآور شد: آقای وزیر! امکانش هست از این زیرساختی که به این شرکت دادید به پیام‌ رسان های داخلی هم بدهید؟! می‌ شود توضیح دهید بنا بر کدام مجوز، این شرکت مستقیم به روتر زیرساخت وصل است؟!

ارسال نظر