مدیریت بحران برای کسب و کارهای آنلاین

مدیریت بحران برای کسب و کارهای آنلاین

 

 

سال‌ها پیش وقتی در ایران سیل می‌آمد، به دلیل زیرساخت‌های غیراستاندارد شهرها، زندگی مردم کاملا مختل می‌شد و مردم آنقدر منتظر تصمیمات سازمان مدیریت بحران می‌ماندند که سیل از شهر میرفت و بحران خودش حل میشد!

آن روزها همه سازمان مدیریت بحران را به دلیل بی برنامگی مورد تمسخر و انتقاد قرار میدادند اما جالب است که امروز شاهد این هستیم که باتوجه به اتفاقات سیاسی کشور و قطعی‌های مکرر اینترنت و عدم وجود امنیت اقتصادی برای کسب و کارها، ما هم به عنوان مدیر کسب و کارمان، هیچ برنامه‌ای برای مدیریت بحران نداریم!

 

امروزه متاسفانه کسب و کارها به ویژه آنلاین شاپ های اینستاگرامی دارای شرایط ناپایداری هستند و هر بار با قطعی‌های اینترنت، فیلترینگ، جنگ، ریسک بسته شدن و قطع دسترسی و ... در بحران قرار می‌گیرند.

و متاسفانه مدیران آنها هیچ تدبیری برای پیشگیری و افزایش ایمنی کسب و کارشان در بحران‌ها نمی‌اندیشند!

در ادامه راهکارهایی را برای مدیریت بحران کسب و کارهای آنلاین ارائه میدهیم:

 

 

راهکارهای مدیریت بحران برای کسب و کارهای آنلاین

  1. تهیه برنامه مدیریت بحران، قبل از فرارسیدن بحران

معمولا شرایط بحرانی، زمان مناسبی برای تصمیم‌گیری های هوشمندانه نیست و مدیران دچار احساسات و در نتیجه تصمیمات نادرست میشوند که نتایج آن خودش بحران جدیدی برای کسب و کار ایجاد می‌کند!

بهتر است قبل از فرارسیدن بحران، با درنظر گرفتن تمام شرایط و مشاوره با افراد متخصص، برنامه‌ای تدوین کنید که در زمان بحران به راحتی قابلیت عملیاتی شدن و حفظ بقا کسب و کارتان را داشته باشد.

 

  1. ایجاد باشگاه مشتریان و جمع آوری اطلاعات مخاطبانتان

یکی از مهمترین اقداماتی که قبل از زمان بحران باید انجام دهید ایجاد یک باشگاه مشتریان و مخاطبان است که با هر ترفندی(تخفیف، مسابقه، هدیه، ارسال رایگان، مشاوره رایگان و ...) باید مخاطبان خود را در این باشگاه عضو کنید تا شماره تماس و اطلاعات مهم آنها را بدست آورید و در بحران‌های مختلف بتوانید از روش‌های دیگری مثل ارسال پیامک، آنهارا مجددا بازیابی نمایید.

 

  1. افتتاح فروشگاه خود در یک بستر و پلتفرم داخلی(رایگان)

    منظور ما افتتاح است نه انتقال!

    در چنین منطقه‌ای از خاورمیانه! تصمیم منطقی و عاقلانه این است که یک کانال رایگان‌ در یکی از پلتفرم‌های داخلی(ایتا، روبیکا و ...) صرفا افتتاح کنید و محصولات خود را همزمان که در اینستاگرام منتشر می‌کنید، در پلتفرم داخلی هم  قرار دهید.

    و از مشتریان خود بخواهید شما را در آنجا هم دنبال کنند. (نیازی نیست که فعالیت اصلی خود را در اینستاگرام متوقف کنید، فقط یک کانال پشتیبان و جایگزین برای شرایط بحرانی داشته باشید.)

 

  1. یکبار برای همیشه یک بستر ایمن برای کسب و کار خود انتخاب کنید.

اگر بستر اصلی بیزینس شما روی پلتفرم ناپایدار اینستاگرام بنا شده است، هر لحظه منتظرفروریختن آن به دلایلی مثل قطعی اینترنت، بسته شدن پیج، تشدید فیلترینگ و ... باشید(مخصوصا در ایران)

ما نمی‌گوییم از امروز پیج خود را که حاصل زحمت و هزینه فراوان است تعطیل کنید؛ اما می‌گوییم که در کنار پیج خود، یک بستر امن برای همیشه داشته باشید.

 

در حال حاضر امن ترین بستر کسب و کارهای آنلاین در کل دنیا، وبسایت‌ها می‌باشند؛

زیرا تعیین قوانین، مدیریت و دسترسی کامل آن در اختیار صاحب کسب و کار می‌باشد و مثل اینستاگرام یا هر پلتفرم اجتماعی دیگر(حتی داخلی ها)، قرار نیست قوانینشان را به شما تحمیل کنند و هر زمان که بخواهند شما را وارد بحران کنند.

جالب است بدانید، وبسایت‌ها حتی در زمان قطع دسترسی اینترنت جهانی، بازهم با اینترنت ملی کار می‌کنند و حتی از بحران‌های حاصل از تصمیمات سیاسی هم در امان خواهید بود.

و یکی از بزرگترین مزیت‌های وبسایت امکان پشتیبان‌گیری امن از تمامی اطلاعات، سفارشات و مشتریان می‌باشد و در بدترین شرایط ممکن، شما می‌توانید از اطلاعات حیاتی کسب و کارتان را روی یک فلش در جیب شلوارتان محافظت کنید!

 

لازم به ذکر است که راهکارهای 1 تا 3 معمولا بسیار کم هزینه و حتی رایگان قابل انجام هستند اما راهکار 4 به دلیل ارزش ذاتی و اهمیتی که دارد جزو راهکارهای غیررایگان مدیریت بحران کسب و کارهای آنلاین محسوب می‌شود.

شما به عنوان یک مدیر مدبر، باید تصمیم بگیرید که چقدر برای پیشرفت کسب و کارتان تا امروز هزینه کرده‌اید و حفظ ایمنی آن در شرایط بحران چقدر برایتان اهمیت دارد؛

 

اگر تصمیم گرفتید که کسب و کارتان را در بستر وبسایت مدیریت نمایید و برای همیشه خیالتان از بابت بحران‌های پیش رو آسوده باشد، لازم است بدانید که آژانس خلاق مارکتینگ دیجیتالون( لینک:  https://digitaloon.net/) شرایطی حمایتی برای کسب و کارها درنظر گرفته است.

شرکت تبلیغاتی دیجیتالون ( لینک:  https://digitaloon.net/ ) سالهاست که در زمینه خدمات دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو و تبلیغات دیجیتال به کسب و کارها خدمات تخصصی ارائه میدهد و در حال حاضر شرایط حمایتی زیر را درنظر گرفته است:

  • مشاوره رایگان و ارائه راهکارهای مدیریت بحران برای کسب و کارهای آنلاین
  • شرایط ویژه پرداخت اقساطی برای خدمات طراحی سایت و ایمن سازی کسب و کارها

این شرکت با مجوز رسمی از اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی و تاییدیه بین‌المللی در زمینه خدمات دیجیتال مارکتینگ، راهکارهای کاربردی را برای حفظ و توسعه کسب و کار شما ارائه خواهد داد.

 

جمع بندی

در پس هر بحران، کسب و کارها به دو گروه تقسیم می‌شوند؛

گروهی که مدیران آنها مدیریت بحران نکرده اند و نابودی کسب و کارشان درس عبرتی خواهد شد برای دیگران

و گروهی که با پیشگیری‌های قبل از بحران و مدیریت حین بحران، الگویی می‌شوند برای همه

 

امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات کاربردی و مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم و هرچند تاکید می‌کنیم که حداقل دو مورد از راهکارهای مذکور را برای ایمن سازی کسب و کار خود انجام دهید اما امیدواریم که هیچگاه نیاز به استفاده عملیاتی از آنها نداشته باشید.

 

 

ارسال نظر