از کجا بفهمیم پاور کامپیوتر چند وات است؟

از کجا بفهمیم پاور کامپیوتر چند وات است؟

آیا می‌دانید میزان توان منبع تغذیه یا پاور کامپیوتر شما چقدر است؟ این قطعه حیاتی، وظیفه تأمین انرژی لازم برای تمامی اجزای سیستم را بر عهده دارد و اطلاع از وات پاور کامپیوتر، به‌ویژه هنگام ارتقا یا افزودن قطعات جدید، اهمیت بسزایی دارد. هستند و به دنبال روش‌های ساده برای نحوه تشخیص توان پاور می‌گردند. در این مطلب از کلیک، به پرسش از کجا بفهمیم پاور کامپیوتر چند وات است، راه‌های شناسایی وات پاور کامپیوتر و درک تفاوت آنها می‌پردازیم.

 

منبع تغذیه یا پاور کامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد؟

منبع تغذیه یا پاور (PSU) یکی از اجزای حیاتی هر کامپیوتر، به‌ویژه سیستم‌های گیمینگ محسوب می‌شود. این قطعه توان مورد نیاز تمامی قطعات سخت‌افزاری دیگر را تأمین می‌کند. همان‌طور که از نامش پیداست، پاور کامپیوتر، برق لازم را به سایر اجزا رسانده و اطمینان می‌دهد که آن‌ها بدون هیچ‌گونه افت عملکرد یا نوسان برق کار می‌کنند. انتخاب پاور مناسب برای عملکرد روان سیستم شما امری بسیار مهم است. جهت مشاهده قیمت پاور کامپیوتر کلیک کنید.

چرا دانستن توان (وات) پاور کامپیوتر اهمیت دارد؟

دانستن وات پاور کامپیوتر شما امری ضروری و مهم است. اگر قصد ارتقای قطعاتی مانند کارت گرافیک و پردازنده را دارید، باید بررسی کنید که آیا پاور شما وات کافی برای پشتیبانی از ارتقاهای آتی را دارد یا نه.

باید از هماهنگی عملکرد تمام قطعات آگاه باشید؛ زیرا پاور کامپیوتری که توان مورد نیاز را تأمین نکند، منجر به ناپایداری سیستم، خاموشی‌های ناگهانی، افت عملکرد، نوسانات برق و حتی آسیب به سخت‌افزارهای سیستم شما شود. یک پاور با وات ناکافی می‌تواند به‌مرورزمان به قطعات کامپیوتر شما آسیب برساند.

اطمینان از توان کافی از بروز کرش‌ و ناپایداری سیستم، به‌ویژه در حین انجام کارهای سنگین مانند بازی یا ویرایش ویدئو، جلوگیری می‌کند.

چرا دانستن توان (وات) پاور کامپیوتر اهمیت دارد؟

چگونه توان پاور کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

چندین روش برای یافتن وات پاور سیستم شما وجود دارد:

بررسی مشخصات کامپیوتر یا سابقه خرید

اگر یک کامپیوتر ازپیش‌ساخته شده از یک تولیدکننده خریداری کرده‌اید، می‌توانید به صفحه وب‌سایت مربوط به کامپیوتر انتخابی خود مراجعه کرده و در بخش مشخصات، وات پاور را پیدا کنید. برای مثال، یک کامپیوتر ازپیش‌ساخته شده ممکن است وات پاور خود را در صفحه محصول اختصاصی‌اش ذکر کرده باشد.

درصورتی‌که سوابق، رسیدها و سابقه خرید خود را نگه داشته‌اید، ممکن است اطلاعات مربوط به پاور و وات آن را در آنجا بیابید. اگر ساخت سیستم را به شخص دیگری سپرده‌اید، ممکن است لیست قطعات را در اختیار شما قرار داده باشد.

بررسی فیزیکی برچسب پاور

این ساده‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای یافتن وات پاور شماست. برای این کار اول کامپیوتر خود را خاموش کنید، کلید پاور را در وضعیت خاموش قرار داده و کابل برق را جدا کنید.

سپس، در کیس کامپیوتر را باز (ممکن است به پیچ‌گوشتی نیاز داشته باشید) و واحد منبع تغذیه را پیدا کنید که معمولاً در بالا یا پایین کیس قرار دارد. پس از یافتن آن، برچسب روی بدنه آن را پیدا کنید. این برچسب جزئیات مربوط به برند، مدل و وات را با عبارت‌هایی مانند "Max Power" یا "Total Power" و مقدار وات (مثلاً 500W) نشان می‌دهد. در برخی کیس‌ها ممکن است بتوانید از طریق سوراخ‌های تهویه بدون باز کردن کامل کیس، برچسب را بخوانید.

چگونه توان پاور کامپیوتر را تشخیص دهیم؟

استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی

شما می‌توانید از نرم‌افزارهای شخص ثالث هم برای تخمین مصرف برق کامپیوتر خود استفاده کنید، اگرچه این کار وات دقیق پاور شما را نشان نمی‌دهد. این کار برای تعیین اینکه آیا پاور فعلی شما برق کافی را تأمین می‌کند یا خیر، مفید است. این ابزارها اطلاعات دقیقی در مورد مصرف برق CPU، GPU و سایر قطعات بر حسب وات (W) نشان می‌دهند. از پنجره Windows Device Manager هم می‌توانید مصرف برق قطعات متصل مشاهده کنید؛ اما وات کل پاور را نه.

استفاده از ابزارها و منابع آنلاین

ابزارهای آنلاین مانند ماشین‌حساب‌های وات مانند PCPartPicker هم به شما امکان می‌دهند قطعات خود را وارد کرده و نیازهای پاور خود را تخمین بزنید.

مشاوره با متخصصان کامپیوتر

اگر مطمئن نیستید یا باز کردن کیس کامپیوتر برای شما سخت است، یک تکنسین حرفه‌ای می‌تواند به‌سرعت وات پاور شما را شناسایی کند.

تماس با سازنده یا فروشنده

تماس با شرکت سازنده هم می‌تواند راهی برای بررسی وات پاور کامپیوتر بدون باز کردن کامپیوتر باشد. مدل یا شماره‌سریال کامپیوتر خود را به پشتیبانی سازنده ارائه دهید. برای سیستم‌های سفارشی یا کامپیوترهای خریداری شده از خرده‌فروشان، سابقه سفارش یا فاکتور را بررسی کنید.

توان مورد نیاز سیستم چگونه محاسبه می‌شود؟

ماشین‌حساب‌های وات آنلاین زیادی مانند OuterVision وجود دارد که می‌توانید برای محاسبه توان سیستم خود استفاده کنید. در این ماشین‌حساب‌ها با واردکردن جزئیات قطعات خود (CPU، GPU، RAM، درایوها و غیره) وات مورد نیاز برای عملکرد روان سیستم شما را محاسبه می‌شود. برخی از نرم‌افزارها هم مانند HWMonitor مصرف برق لحظه‌ای CPU، GPU و سایر قطعات را نمایش می‌دهند

همچنین اکثر تولیدکنندگان الزامات پاور را برای قطعات خاص مانند GPU، در صفحات محصول خود ذکر می‌کنند که می‌تواند ایده‌ای از حداقل وات مورد نیاز به شما بدهد.

توان مورد نیاز سیستم چگونه محاسبه می‌شود؟

آیا توان ذکر شده روی پاور با مصرف برق واقعی برابر است؟

عدد واتی که روی پاور کامپیوتر نوشته شده، نشان‌دهنده بیشترین مقدار برقی است که پاور می‌تواند به قطعات داخل کیس (مثل مادربرد، کارت گرافیک، هارد و...) بدهد. اما این به این معنا نیست که کامپیوتر شما همیشه همین مقدار برق مصرف می‌کند یا اینکه پاور دقیقاً همین مقدار را از پریز می‌کشد. پاور برای تولید این برق باید مقداری بیشتر از آن را از برق شهری بگیرد، چون بخشی از انرژی در داخل پاور به‌صورت گرما از بین می‌رود. این اتفاق به‌خاطر چیزی به نام راندمان پاور است. مثلاً اگر راندمان پاور شما ۸۵٪ باشد، برای تحویل ۵۰۰ وات برق به سیستم، حدود ۵۸۸ وات برق از پریز کشیده می‌شود؛ بنابراین، توان نوشته‌شده روی پاور حداکثر توان خروجی آن است، نه مصرف واقعی برق سیستم در هر لحظه.

انواع پاورهای کامپیوتر و تفاوت آن‌ها

هیچ دو پاور کامپیوتری مثل هم نیستند و مدل‌ها وات‌های متفاوتی دارند که برای طیف وسیعی از نیازها از بازی گرفته تا تولید محتوا طراحی شده‌اند. مثلاً وات‌های 650W، 750W و 850W از متداول‌ترین توان‌های پاورهای تولیدی است. پاورها همچنین دارای رتبه‌بندی‌های مختلف 80 PLUS (برنز، طلا) مربوط به راندمان هستند. برخی از پاورها نیز دارای طراحی ماژولار هستند.

توجه داشته باشید که کاربردهای مختلف به وات‌های مختلفی نیاز دارند. مثلاً یک کامپیوتر خانگی استاندارد حدود 400 وات و سیستم‌های گیمینگ یا ورک‌استیشن‌ها به 600 وات یا بیشتر نیاز داشته باشند.

جمع‌بندی

در این راهنمای جامع از کلیک، تلاش کردیم تا به زبانی ساده و کاربردی، شما را با اهمیت توان پاور کامپیوتر و روش‌های تشخیص وات پاور آشنا کنیم. دانستن وات پاور کامپیوتر علاوه بر کمک به انتخاب منبع تغذیه مناسب برای سیستم فعلی‌تان، از بروز مشکلاتی مانند ناپایداری، خاموشی ناگهانی یا آسیب به قطعات جلوگیری می‌کند. یادتان نرود، فقط نگاه به عدد وات کافی نیست. دقت به حداکثر آمپر پاور کامپیوتر و راندمان واقعی، نقش تعیین‌کننده‌ای در کارایی سیستم دارد.

 

ارسال نظر