در رابطه با پروژه Polaris مایکروسافت و Windows Core OS چه میدانید؟
رسانه کلیک - اگر میخواهید با سیستم عامل یکپارچه Windows Core OS و رابط کاربری Polaris مایکروسافت آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

کمپانی مایکروسافت در حال کار کردن روی یک پروژه مخفی است و قصد دارد تا سیستم عامل یکپارچهای را برای تمام دستگاههای ویندوزی از جمله کامپیوترهای مجهز به ویندوز 10، کنسول ایکس باکس وان، عینک واقعیت افزوده هولولنز و گوشی های موبایل ویندوزی آینده ارائه کند. در نظر داشته باشید که پروژه Polaris مایکروسافت و سیستم عامل Windows Core OS به صورت رسمی توسط کمپانی مایکروسافت تایید و منتشر نشده است، بنابراین امکان دارد این پروژهها پیش از انتشار تغییرات زیادی داشته باشند و یا به طور کلی منتشر نشوند.
دو سال پیش که مایکروسافت به واسطه پروژه OneCore به روز رسانی تحت عنوان Anniversary Update را برای سیستم عامل ویندوز ارائه کرد شاهد پیادهسازی ویندوز 10، ویندوز سرور، ویندوز 10 موبایل، ویندوز 10 IoT و هولولنز روی یک هسته یکپارچه بودیم. از تاریخ انتشار آپدیت Anniversary ویندوز به بعد، سیستم عامل کنسول ایکس باکس وان هم دقیقا مانند ویندوز 10 رو یک هسته پیاده سازی شد اما از نظر ماهیت با ویندوز 10 تفاوت داشت.
سیستم عامل Windows Core OS
کمپانی مایکروسافت تمایل دارد تا همه دستگاههای ویندوزی از یک سیستم عامل مشابه استفاده کنند؛ از این رو در حال ساخت سیستم عامل Windows Core OS است. در واقع Windows Core OS یا به اختصار WCOS یک سیستم عامل جدید و مشترک بین تمام دستگاههای ویندوزی خواهد بود. طبق گزارش ها، پروژه WCOS پیشتر با نام AndromedaOS شناخته میشد.
سیستم عامل Windows Core OS قدم بعدی در راستای تبدیل ویندوز 10 به یک سیستم عامل ماژولار است و روی همه دستگاهها به صورت مشابه اجرا خواهد شد. بنابراین قرار است در سیستم عامل WCOS علاوه بر پیاده سازی ویندوز روی تک هسته شاهد ارائه یک سیستم عامل مشابه در تمام دستگاه ها (کامپیوتر، لپ تاپ، ویندوز موبایل و غیره) باشیم.
طبق اطلاعات به دست آمده، در حالت پیش فرض برنامههای 32 بیتی روی Windows Core OS قابل اجرا نخواهند بود و فقط برنامههای Universal Windows Platform یا به اختصار UWP در این سیستم عامل اجرا میشوند. با این حال از آنجایی که سیستم عامل Windows Core OS ماژولار است، میتوان در آینده پشتیبانی از نرم افزارهای 32 بیتی را به عنوان یک ماژول به آن اضافه کرد.
پروژه C-Shell
پروژه Composable Shell یا C-Shell از دیگر پروژههای مربوط به سیستم عامل Windows Core OS است. در حال حاضر، دستگاههایی که نسخههای مختلف ویندوز را اجرا میکنند، رابط کاربری منحصر به فرد خود را دارند. به عنوان مثال کامپیوترهای دسکتاپی از رابط کاربری دسکتاپ بهره میبرند و ویندوز موبایل ها از رابط مختص خودشان بهرهمند هستند. در واقع هر دستگاه دارای یک رابط کاربری جداگانه است و این رابط کاربری بخشی از وجه تمایز سیستم عامل هر دستگاه محسوب میشود.
اما C-Shell قرار است به عنوان رابط کاربری اختصاصی برای سیستم عامل Windows Core OS نقش یک رابط ماژولار را ایفا کند. این رابط کاربری میتواند به راحتی با هر نوع دستگاهی سازگاری داشته باشد. به بیان دیگر، کمپانی مایکروسافت در حال ساخت رابط کاربری است که بتواند به طور خودکار و هوشمندانه با دستگاه مورد استفاده کاربر سازگار شود. به عنوان مثال تصور کنید گوشی های ویندوزی آینده از رابط کاربری مخصوص گوشی بهرهمند باشند، اما با این حال بتوان با اتصال کیبورد و موس به گوشی، رابط کاربری آن ها را در حالت دسکتاپ تجربه کرد که به معنای یک بستر کاملا هوشمندانه و تغییر پذیر در رابط کاربری دستگاه های ویندوزی خواهد بود! در حال حاضر انجام چنین عملی برای سیستم عامل ویندوز امکان پذیر نیست، چرا که رابط کاربری آن با توجه به نوع کارایی به طور مستقل برای سیستم عامل تعریف شده است. بنابراین رابط کاربری C-Shell میتواند رابطی مناسب برای هر دستگاه مجهز به WCOS باشد و حالتی تغییر پذیر و هوشمند را ارائه کند.
پروژه Polaris مایکروسافت
رابط کاربری C-Shell مایکروسافت شامل طراحی های مختلف برای دستگاههای گوناگون میشود که هر یک از آن ها یک کامپوزر (Composer) نامیده میشوند. پروژه Polaris هم یکی از این کامپوزر ها به حساب میآید و رابط کاربری اختصاصی WCOS برای دسکتاپ است. به بیان دیگر، Polaris رابط کاربری اختصاصی سیستم عامل Windows Core OS در کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ ها خواهد بود. برای گوشی رابط کاربری Andromeda، برای سرفیس هاب رابط کاربر کاربری Aruba و برای دستگاههای واقعیت افزوده نظیر هولولنز رابط کاربری Oasis ارائه خواهد شد.