محور اقتصاد، آینده روشن را جوانان می سازند

رسانه کلیک - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شورای اداری کاشمر گفت: «باید برای سبک زندگی در عصر دیجیتال برنامه ریزی کنیم و بدانیم که رشد فناوری اطلاعات تحریم شدنی نیست چرا که با مغز و اندیشه سر و کار دارد.»

محور اقتصاد، آینده روشن را جوانان می سازند

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی امروز در دومین روز سفر استانی خود به خراسان رضوی، با هدف بررسی ارتباطات در شهرستان های کاشمر، بردسکن و خلیل آباد وارد شهرستان کاشمر شد و در جلسه شورای اداری این شهرستان حضور پیدا کرد.

وزیر ارتباطات در این جلسه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده‌، اقتصاد متکی به نفت نخواهد بود، گفت: «در حوزه فناوری اطلاعات باید ابر و باد و مه و خورشید و فلک به حرکت درآیند تا آینده کشور را بسازند که این آینده یک محور اقتصادی یعنی اقتصاد دیجیتال، برای آینده روشن دارد که توسط جوانان ساخته می شود.»

وی با بیان اینکه این اقتصاد در همه حوزه‌ها ورود می‌کند، افزود: «امروز فناوری کمربند همه حوزه‌ها است. وقتی فناوری اطلاعات با استفاده از اینترنت اشیاء و استفاده از خدمات نسل ۴ و ۵ در حوزه کشاورزی ورود می‌کند، باعث کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری می‌شود و می تواند تحول جدی در اقتصاد ایجاد کند.»

وزیر ارتباطات ادامه داد: «در پارس آباد به واسطه فناوری اطلاعات دو هزار هکتار زیر کشت رفته است که محصولات این زمین دو برابر و مصرف آب ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است و چه چیزی بهتر از این؟»

وزیر ارتباطات افزود: «امروز در تربت حیدریه، سازمان فضایی و سازمان فناوری اطلاعات تفاهم‌نامه‌هایی امضا کردند تا با استفاده از تصاویر ماهواره ای و همچنین اینترنت اشیا بتوانند میزان تولید زعفران را افزایش دهند تا از هر هکتار به جای سه و نیم کیلوگرم، شش کیلوگرم زعفران برداشت شود.»

وزیر جوان دولت تدبیر و امید تاکید کرد: « فناوری اطلاعات می‌تواند شبکه توزیع را هم متحول کند و درآمدها را افزایش دهد.»

آذری جهرمی با تاکید بر این که هر تحولی می تواند نشانه هایی داشته باشد، گفت: «تحول دیجیتال هم نشانه‌هایی دارد که در حال بروز است. وقتی در انتخابات اتاق بازرگانی از ۳۵ عضو ‌منتخب پنج عضو از جامعه فناوری اطلاعات هستند، یعنی جامعه به این واقعیت رسیده است که باید به این حوزه توجه شود. وقتی نظام پرداخت و حمل و نقل همگانی فراگیر شده است یعنی تحول دیجیتال در حال ظهور و بروز است و باید از مواهب اقتصادی آن هم بهره مند شویم.»

وزیر دولت دوازدهم تصریح کرد: «در این مرحله وظیفه‌ ما افزایش دسترسی به شبکه است، چرا که با افزایش دسترسی ها می‌توان ظرفیت ایجاد مشاغل و کسب درآمد را افزایش داد. بنابراین اگر به توسعه دسترسی توجه می کنیم، هدف بالاتری را مدنظر قرار داریم.»

وی افزود: «آمارها حاکی از آن است که در یک سال و نیم گذشته با افزایش دسترسی ها به شبکه ملی اطلاعات در مناطق شهری از ۵۰ به ۱۰۰ درصد و در مناطق روستایی تا بیش از ۷۰ درصد، باعث افزایش تعداد شرکت های مرتبط با فناوری اطلاعات شده است و به دنبال آن، هم اشتغال و هم افزایش درآمد ایجاد شده چرا که شرکت ها نیاز به دسترسی با کیفیت و امن دارند.»

آذری جهرمی تاکید کرد: «در شهر کاشمر برای توسعه دسترسی ۴ میلیارد تومان هزینه شده است و با توجه به درخواست ها تا پایان سال هفت و نیم میلیارد تومان دیگر با هدف ارتقای دسترسی هزینه می شود.»

وزیر ارتباطات در ادامه با تاکید بر اینکه وظیفه ما بعد از فراهم کردن دسترسی ها، تسهیل فرایند رشد شرکت های حوزه فناوری اطلاعات است، افزود: «طرح «نوآفرین» به همین منظور تهیه و در هیات دولت به تصویب رسید و از زمان ابلاغ و اجرایی شدن تاکنون ۱۰۰۰ شرکت ثبت نام کرده‌اند تا شرایط راه‌اندازی همچون بیمه، مالیات و مسائل دیگر تسهیل شود تا این شرکت ها بتوانند از مرحله ایده با درآمد صفر ظرف سه سال به درآمد ۵۰۰ میلیون تومان برسند و بعد از آن هم این شرکت ها به پارک دیجتال هدایت می‌شوند تا به درآمد ۵ میلیارد تومان برسند.»

آذری جهرمی ادامه داد: «جدا از آن طرح کارفا (ارائه تسهیلات قرض الحسنه برای شرکت های نوپا در حوزه فاوا) را در دستور کار قرار داده‌ایم تا بر اساس آن ۶۸ هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شود که برش های استانی و شهرستانی آن به زودی نهایی و ابلاغ می شود. این ها حوزه هایی هستند که به آن پرداخته ایم و مجموعه همه آنها آینده اقتصاد کشور را می‌سازد.»

وزیر جوان کابینه با بیان اینکه تحول دیجیتال ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هم دارد، گفت: «امروز ظرفیت شبکه های اجتماعی به حدی است که وزیر امورخارجه را تحریم می کنند تا نتواند صدایش را به گوش جهانیان برساند. تحول دیجیتال قطعا آثار فرهنگی هم دارد و می تواند منجر به تغییر سبک زندگی شود که اتفاقا این تغییر ایجاد شده است، به طوری که امروز دیگر مثلا خبری از صف‌های طویل پرداخت و برداشت در بانک ها نیست. بسیاری مشاغل در سال‌های آینده موقعیت خود را از دست می دهند. در سال های آینده دیگر پخش کننده قبض یا کنترنویس وجود ندارد. البته با ریزش های مشاغل سنتی رویش های جدید مبتنی بر فناوری اطلاعات داریم. این ها اتفاقاتی هستند که به واسطه تحول دیجیتال شاهد آن خواهیم بود و سبک زندگی و شیوه کار ما را عوض می کند.»

وزیر دولت دوازدهم تصریح کرد: «بنابراین باید برای این نوع سبک زندگی برنامه داشت. اگر برنامه فرهنگی نداشته باشیم، رشد ما در تحول دیجیتال کاریکاتوری می شود. عده ای معتقدند که رشد خود را در حوزه فناوری اطلاعات متوقف کنیم تا در حوزه فرهنگی متناسب با حوزه فناوری اطلاعات رشد کنیم. این در حالی است که چنین رویکردی باعث از دست رفتن مزایای اقتصاد دیجیتال می شود.»

آذری جهرمی با بیان اینکه تحول دیجیتال مزایای دیگری هم دارد و آن غیر قابل تحریم بودن آن است، گفت: «فناوری اطلاعات متکی به فکر و مغز است که غیر قابل تحریم است و این ویژگی از مزایای این حوزه محسوب می شود. بر اساس آمارها، پس از تحریم ها در برخی حوزه ها با رشد منفی مواجه شدیم اما در فناوری اطلاعات شاهد رشد مثبت هستیم. در هر حال در این حوزه موضع ما تلاش و کوشش برای ایجاد تحول است و برای تحول هم همیشه مقاومت وجود دارد و هر چه مخالفت ها و مقاومت ها بیشتر شود، یعنی مسیر حرکت ما درست است.»

وزیر ارتباطات در پایان سخنان خود گفت: «همانطور که تاکنون به تعهدات خود برای افزایش دسترسی به مردم و مسوولان شهرستان‌های کاشمر، بردسکن و خلیل آباد عمل کردیم، از این پس هم به تعهداتمان برای ارتقای کیفیت ارتباطات عمل می کنیم.»

ارسال نظر