نقد و بررسی نسخه ۲۰۱۶ گلکسی A7 سامسونگ؛ خوشدست، زیبا اما کم قدرت!
در این مقاله قصد داریم که نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ (Galaxy A7 2016) را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. این گوشی هوشمند با نام اختصاصی Galaxy A7 6 نیز شناخته میشود.
مقدمه
سامسونگ طی ماه دسامبر (December) سال ۲۰۱۵ به طور رسمی نسخه جدید گوشی هوشمند گلکسی A7 خود را معرفی کرد. عرضه این محصول به تدریج از اواخر همان ماه در بازارهای جهانی آغاز شد و هم اکنون در بازارهای داخلی کشور عزیزمان نیز شاهد عرضه این محصول هستیم. این گوشی با کیفیت هم اکنون در بازار قیمتی در حدود ۱،۵۷۰،۰۰۰ تومان را به همراه دارد.
به طور کلی سری محصولات گلکسی A سامسونگ گوشیهای هوشمند میان رده رو به بالای این شرکت کرهای محسوب میشوند. در واقع سری محصولات گلکسی A را میتوان از نظر کیفی مابین سری گوشیهای گلکسی J (میان رده) و گلکسی S (بالا رده) سامسونگ در نظر گرفت. نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ هم اکنون یکی از بهترین گزینههای خرید پیش روی هر کاربر با بودجهای در حدود ۱،۵۰۰،۰۰۰ تومان محسوب میشود.
کلیک - ما در این مقاله قصد داریم که این گوشی هوشمند را با دیدی دقیقتر مورد نقد و بررسی قرار دهیم. دقت داشته باشید که این گوشی یک محصول میان رده محسوب میشود، بنابراین نقاط قوت و ضعف آن با توجه به سطح کیفی مورد نظر بازبینی میشوند. همچنین لازم به اشاره است که گوشی گلکسی A7 2016 سامسونگ از نظر تراشه شامل دو نسخه اگزینوسی و اسنپدراگونی میشود. از آنجایی که نسخه اگزینوسی این گوشی در بازارهای داخلی کشورمان در دسترس بیشتری قرار دارند ما نیز نسخه اگزینوسی این محصول را مورد نقد و بررسی قرار دادهایم.
مشخصات کلی:
- صفحه نمایش: ۵ اینچی از نوع Super AMOLED، محافظت شده توسط پنل گوریلاگلس ۴
- وضوح تصویر: ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل (Full HD)، تراکم پیکسلی ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ
- سیستم روی چیپ (SoC) : شامل دو نسخه (اسنپدراگون ۶۱۵ یا اگزینوس ۷۵۸۰)، نسخه مجهز به تراشه اگزینوس ۷۵۸۰ این گوشی مورد بررسی قرار میگیرد
- پردازنده مرکزی: هشت هستهای با فرکانس کاری ۱٫۶گیگاهرتز
- پردازنده گرافیکی: Mali-T720 MP2
- رم: ۳ گیگابایت
- حافظه داخلی: ۱۶ گیگابایت (قابل ارتقاء از طریق اتصال رم میکرو اسدی)
- دوربین اصلی: ۱۳ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی: ۵ مگاپیکسلی
- سیستم عامل: اندروید ۵٫۱٫۱ آب نبات چوبی
- باتری: ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی
- ابعاد: ۳ در ۷۴٫۱ در ۱۵۱٫۵ میلیمتر
- وزن: ۱۷۲ گرم
- ویژگی خاص: مجهز به اسکنر اثر انگشت
طراحی و ظاهر
بدنه نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ از ترکیب مواد فلزی و شیشهای ساخته شده و این موضوع آن را نسبت به نسخه پیشین دستگاه متمایز میکند. پنل پشتی این گوشی توسط شیشه ۲٫۵D گوریلاگلس ۴ پوشانده شده و قاب اصلی دستگاه فلزی است. این امر سبب شده که با در دست گرفتن این گوشی احساس مناسبی به کاربر منتقل گردد و در واقع کیفیت ساخت دستگاه محسوستر باشد.
بدنه گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 سامسونگ ضخامتی معادل با ۷٫۳ میلیمتر داشته و وزن آن ۱۷۲ گرم است. بنابراین این گوشی از ظرافت خاصی را نیز به همراه دارد، اگرچه از نظر طولی میتوان این گوشی را یک محصول نسبتا بلند به شمار آورد. در مجموع ظاهر زیبا و شیک نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ از جمله نقاط مثبت آن محسوب میشود. با در دست گرفتن این گوشی کاملا متوجه میشوید که دستگاه خوش دست و زیبا طراحی شده است.
در بخش زیرین بدنه این گوشی هوشمند سوکت ۳٫۵ میلیمتر هندزفری، سوکت میکرو یواسبی شارژر، خروجی اسپیکر آن و همچنین میکروفون دستگاه واقع شده است. در بخش زیرین صفحه نمایش این محصول هم دکمه Home دستگاه را ملاحظه میکنید که نقش اسکنر اثر انگشت آن را نیز ایفاء میکند.
در لبه فوقانی دستگاه هیچ دکمهای وجود ندارد. دکمه پاور (Power) گوشی در لبه سمت راست آن تعبیه شده و شیار اتصال رم میکرو اسدی و سیم کارت دستگاه نیز در این قسمت قابل مشاهده است. دقت داشته باشید که نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 قابلیت پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت را دارد، اما شیار اتصال سیم کارت دوم آن با شیار اتصال رم میکرو اسدی (Micro SD) دستگاه مشترک است. بنابراین نمیتوانید در این گوشی از دو سیم کارت و رم میکرو اسدی به طور همزمان استفاده کنید (دقیقا مشابه با گلکسی S7 سامسونگ).
در لبه سمت چپ دستگاه هم دکمههای افزایش و کاهش صدا یا اصطلاحا Volume دستگاه به طور جداگانه تعبیه شدهاند. لازم به اشاره نیست که در پنل پشتی گوشی هم لنز دوربین و چراغ فلش LED آن موجود هستند.
به صورت کلی همانطور که اشاره داشتیم، نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ از نظر ظاهری محصولی زیبا و جذاب است. این موضوع یکی از نقاط قوت اصلی این محصول به شمار میرود.
صفحه نمایش
نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ به صفحه نمایشی بزرگ و ۵٫۵ اینچی و از نوع Super AMOLED مجهز است. نمایشگر این گوشی مانند صفحه نمایش نسخه پیشین خود وضوح تصویر فول اچ دی یا ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل را ارائه میکند. این موضوع سبب شده که تراکم پیکسلی صفحه نمایش این گوشی معادل با ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ شود. ضمنا صفحه نمایش این گوشی توسط پنل گوریلاگلس ۴ پوشانده شده و بدین صورت میزان مقاومت آن در برابر ضربه و خراشیدگی افزایش مییابد. همچنین
اگر دقت کرده باشید، صفحه نمایش گوشی گلکسی A7 2016 حاشیههای بسیار باریکی دارد. این موضوع زیبایی و ظرافت دستگاه را دو چندان میکند و سبب میشود تا نسبت نمایشگر به بدنه دستگاه از مرز ۷۴ درصد عبور کند. اما برای درک بهتر کیفیت عملکرد صفحه نمایش این گوشی باید از بنچمارکهای مرتبط استفاده شود. در مرحله اول میزان ماکسیمم روشنایی تولیدی نمایشگر این محصول را مورد بررسی قرار میدهیم. این بنچمارک نشان میدهد که صفحه نمایش دستگاه در محیطهایی که تحت تابش مستقیم نور (به ویژه نور آفتاب) قرار داشته باشد، چگونه عمل میکند.
متاسفانه صفحه نمایش نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ از نظر توان تولید ماکسیمم روشنایی بسیار ضعیف عمل کرد. توان این گوشی در تولید روشنایی نمایشگر حتی از توان نسخه ۲۰۱۶ گوشی گلکسی A5 نیز کمتر بوده است. این گوشی هوشمند توانست به ماکسیمم روشنایی معادل با ۳۶۹ نیت دست پیدا کند. البته این ماکسیمم روشنایی، مقدار ضعیفی محسوب نمیشود اما در هر حال انتظار میرفت که نمایشگر گلکسی A7 2016 در این زمینه عملکرد بهتری داشته باشد. اطلاعات دقیقتر مربوط به این موضوع را در چارت زیر مشاهده میکنید.
اما از نظر انحراف تصویر، نمایشگر گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 عملکرد مطلوبی داشته و تحت زاویه ۴۵ درجه چیزی در حدود ۶۵ درصد انحراف تصویر را به همراه داشته است. این موضوع بدان معناست که اگر با زاویه ۴۵ درجهای به نمایشگر این گوشی نگاه کنید تقریبا چیزی در حدود ۳۵ درصد از محتوای آن قابل تفکیک و تشخیص خواهند بود.
در بررسیهای انجام شده مشخص شد که نمایشگر گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 عملکرد معمولی در از نظر توان تولید روشنایی دارد. در بررسیهای عملی انجام شده نیز این موضوع قابل مشاهده بود. هنگامی که در مناطق خارج از منزل نسبت به استفاده از گوشی گلکسی A7 2016 اقدام کنید عملکردی معمولی و در حد متعادل را از نمایشگر دستگاه دریافت خواهید کرد. بنابراین صفحه نمایش و کیفیت عملکرد آن از نظر ما نه جزو نقاط قوت محصول به شمار میروند و نه جزو نقاط ضعف آن خواهند بود.
سیستم عامل
همانطور که اشاره داشتیم، نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ به طور پیش فرض از سیستم عامل اندروید ۵٫۱٫۱ آب نبات چوبی بهرهمند است. متاسفانه در حال حاضر به روز رسانی اندروید ۶٫۰ مارشمالو برای این گوشی ارائه نشده و این موضوع تا حدی آزاردهنده محسوب میشود.
سامسونگ اشاره داشته که به رو رسانی اندروید ۶٫۰ مارشمالو برای نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 عرضه میشود اما از آنجایی که تجربه نشان داده سامسونگ در زمینه ارائه به روز رسانیها به شدت کند عمل میکند، احتمالا ماههای زیادی تا انتشار به روز رسانی اندروید ۶٫۰ برای گوشی گلکسی A7 2016 باقی مانده است.
نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ به رابط کاربری بهینهسازی شده TouchWiz مجهز است. این رابط کاربری گاها با لگ و تأخیرهایی همراه میشود که مطمئنا آزاردهنده خواهند بود. ظاهرا بیشتری لگ و مشکلات ایجاد شده زمانی رخ میدهند که قصد تایپ متن یا پیامکی را داشته باشید. بنابراین از دردسرهای رابط کاربری TouchWiz سامسونگ هم نباید چشمپوشی کنیم. پیش بینی میکنیم که اگر نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 را خریداری میکنید، آن را روت کرده و کاستوم رام سبکی را بر روی آن نصب نمایید.
نکته: روت کردن دستگاه و نصب کاستوم رام فرآیند سادهای نبوده و منجر به از بین رفتن گارانتی دستگاه شما میشود.
سیستم روی چیپ، رم و عملکرد پردازشی
نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ از نظر تراشه شامل دو نسخه مختلف میشود. نسخهای از آن به تراشه اسنپدراگون ۶۱۵ کوالکام مجهز است و نسخه دیگر آن از تراشه اگزینوس ۷۵۸۰ بهره میبرد. در بازارهای داخلی کشورمان نسخه اگزینوسی این گوشی با سهولت بیشتری قابل خرید است، بنابراین ما تصمیم گرفتیم که در بررسی خود از نسخه اگزینوسی گوشی گلکسی A7 2016 استفاده کنیم.
تراشه اگزینوس ۷۵۸۰ سامسونگ از پردازنده مرکزی هشت هستهای بهره میبرد. این تراشه ۶۴ بیتی بوده و هشت هسته پردازشگر آن از نوع Cortex A53 با فرکانس کاری ماکسیمم ۱٫۶ گیگاهرتز هستند. پردازنده گرافیکی این تراشه هم پردازنده Mali-T720 MP2 است. رم به کار گرفته شده در این محصول هم ظرفیت ۳ گیگابایتی را ارائه میکند.
متاسفانه در بررسیهای انجام شده مشخص گردید که قابلیتهای پردازشی گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 به واقع در حدی که انتظار میرفت نبوده است. دقت داشته باشید که این گوشی باید کیفیتی ضعیفتر از سری محصولات گلکسی S و کیفیتی بیشتر از سری محصولات گلکسی J داشته باشد. اما متاسفانه به هیچ وجه این موضوع در بنچمارکهای اعمال شده قابل تشخیص نبود.
بنچمارک نخستی که به منظور سنجش کیفیت عملکرد پردازشی نسخه ۲۰۱۶ گوشی گلکسی A7 از آن استفاده کردیم، بنچمارک AnTuTu بود. نتایج به دست آمده از این بنچمارک را در چارت زیر مشاهده میکنید. همانگونه که میبینید، نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 در این بنچمارک امتیاز ۳۷۵۰۹ را کسب کرده که این امتیاز حتی از امتیاز کسب شده توسط گوشی گلکسی J7 سامسونگ کمتر است! همچنین تفاوت قدرت عملکرد این گوشی با گوشی گلکسی A5 2016 نیز در بنچمارک مورد نظر به قدری کم بوده که میتوان از آن چشمپوشی کرد.
بنچمارک دومی که از آن استفاده کردیم، بنچمارک Vellamo 3.1 Metal بود. متاسفانه عملکرد نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ در این بنچمارک هم چنگی به دل نمیزند. این گوشی در بنچمارک یاد شده امتیازی معادل با ۱۱۳۱ را به ثبت رساند. این امر در حالی است که گوشی هوشمندی نظیر الجی جی ۳ که در اواسط سال ۲۰۱۴ معرفی شده و قیمتی در حدود ۹۰۰،۰۰۰ تومان دارد به مراتب عملکرد بهتری نسبت به گوشی گلکسی A7 2016 ارائه میکند.
در وضعیت تک هستهای بنچمارک GeekBench 3.0 نیز امتیاز نه چندان قابل قبولی توسط گوشی گلکسی A7 2016 سامسونگ به ثبت رسید. یاز هم این گوشی در بنچمارک نامبرده شده از گلکسی J7 ضعیفتر عمل کرده است.
اما در وضعیت چند هستهای بنچمارک GeekBench 3.0، نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 توانست تا حد ناچیزی انتظارات ما را برآورده سازد. سرانجام در این بنچمارک، گلکسی A7 2016 نسبت به گوشی گلکسی J7 عملکرد بهتری را از خود نشان داد.
اما نوبت به بررسی توان پردازش گرافیکی گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 میرسد. بدین منظور دو بنچمارک GFXBench 2.7 T-Rex و GFXBench 3.0 Manhattan در وضعیت صفحه نمایش روشن را معیار خود قرار دادیم. متاسفانه نتایج به دست آمده به شکل محسوسی توان پایین عملکرد پردازنده گرافیکی Mali-T720 MP2 گوشی گلکسی A7 2016 را نمایش دادند.
به صورت کلی، باید اشاره کنیم که قابلیتهای پردازشی نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ به هیچ وجه در سطح مطلوبی قرار ندارند. این گوشی به منظور اجرای بازیهای سنگین انتخاب خوبی به شمار نمیرود و از نظر پردازشی محصول قدرتمندی نیست. جالب است بدانید که طبق بررسیهای انجام شده، مشخص شد که نسخه اسنپدراگونی این محصول هم در این زمینه ضعف دارد. البته با این تفاوت که پردازنده گرافیکی آن نسبت به پردازنده گرافیکی نسخه اگزینوسی این محصول عملکردی نسبتا بهتر را ارائه میکند.
دوربین
دوربین اصلی گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 سامسونگ از سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی با روزنه یا دیافراگم F1.9 تشکیل شده و از قابلیت لرزشگیر اپتیکال یا OIS پشتیبانی میکند. در کنار لنز دوربین اصلی این گوشی چراغ فلش LED آن در نظر گرفته شده و دستگاه از قابلیت فوکوس اتوماتیک نیز پشتیبانی به عمل میآورد. قابلیتهایی همچون Geo-Tagging، فوکوس لمسی، تشخیص اتوماتیک چهره، عکسبرداری پانوراما و HDR نیز توسط دوربین اصلی گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 قابل پشتیبانی هستند.
سنسور دوربین اصلی گوشی هوشمند مورد نظر قابلیت ضبط ویدئوهای با وضوح فول اچ دی و نرخ ۳۰ فریم در هر ثانیه را به همراه دارد اما متاسفانه از فیلمبرداری با وضوح ۴K پشتیبانی نمیکند و این موضوع از جمله نقاط ضعف این گوشی با این رده قیمت به شمار میرود. در بخش زیر سه نمونه از تصاویر ضبط شده توسط دوربین اصلی نسخه ۲۰۱۶ گوشی گلکسی A7 سامسونگ را مشاهده میکنید. دقت داشته باشید که سایز و ابعاد این تصاویر به دلیل حجم بالا کاهش داده شدهاند.
به طور کلی عملکرد دوربین اصلی گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 سامسونگ در زمینه عکسبرداری بسیار مطلوب است.
اما دوربین سلفی این گوشی هوشمند هم از سنسوری ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم F1.9 تشکیل میشود. در بخش زیر یک نمونه از تصاویر سلفی ضبط شده توسط دوربین جلوی گوشی گلکسی A7 2016 را در کنار تصویر ضبط شده توسط دوربین گوشی گلکسی A9 مشاهده میکنید. همچنین تصویری مستقل ضبط شدهای توسط دوربین سلفی گلکسی A7 2016 را نیز در ادامه مشاهده خواهید کرد.
باتری
نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ به یک باتری ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده است. با توجه به اینکه نمایشگر این محصول وضوح تصویر فول اچ دی داشته و توان نه چندان بالایی در تولید روشنایی دارد و همچنین تراشه استفاده شده در آن میان رده و نه چندان قدرتمند است، انتظار داریم که باتری ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی آن عملکرد عالی را به همراه داشته باشد.
در بررسیهای انجام شده این موضوع به وضوح قابل لمس بود. باتری گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 به واقع قدرتمند بوده و تحت هر شرایطی میتواند به بهترین شکل ممکن انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین کند. باتری این گوشی در بنچمارک باتری سایت phonearena امتیاز ۹ ساعت و ۵۷ دقیقه را از خود نشان داد که امتیاز فوقالعاده محسوب میشود. با توجه به این موضوع بدون تردید گوشی گلکسی A7 2016 به راحتی میتواند تا دو روز شارژدهی را برای هر کاربری به همراه داشته باشد. همچنین باتری این گوشی ظرف مدت زمان ۱۰۰ دقیقه از ۰ تا ۱۰۰ درصد شارژ میشود و سرعت شارژ مجدد خوبی دارد.
نتیجهگیری
همانگونه که مشاهده کردید، در این مقاله سعی داشتیم که با دیدی دقیق نسبت به نقد و بررسی نسخه ۲۰۱۶ گوشی هوشمند گلکسی A7 سامسونگ وارد عمل شوید. این گوشی هم اکنون در بازارهای داخلی کشورمان با قیمتی در حدود ۱٫۵۷۰٫۰۰۰ تومان موجود و آماده فروش است، اما همانطور که دیدیم به واقع به نظر نمیآید که این گوشی کیفیت و کارایی یک محصول با قیمت این چنینی را ارائه کند. در ادامه طی دو دسته بندی جداگانه به ذکر نقاط قوت و ضعف گوشی هوشمند گلکسی A7 2016 میپردازیم.
نقات قوت:
- بدنه فلزی-شیشهای با کیفیت، ظاهر جذاب و خوش دست
- پشتیبانی از رم میکرو اسدی
- بهرهمندی نمایشگر از پنل گوریلاگلس ۴
- دوربین اصلی و سلفی با کیفیت
- عملکرد بسیار عالی باتری دستگاه
نقاط ضعف:
- مشترک بودن شیار میکرو اسدی و سیم کارت دوم
- سیستم عامل پیش فرض اندروید ۵٫۱٫۱ و لگهای گاه به گاه رابط کاربری TouchWiz
- قابلیت پردازشی نه چندان مطلوب
- عدم پشتیبانی از تصویربرداری با وضوح ۴K
- قیمت گران
منبع: Click.ir