تسهیل فرایند تبادل و انتقال فناوری بین کشورهای عضو D-8
رییس پارک فناوری پردیس گفت: هدف اصلی تأسیس شبکه D-8 TTEN، تسهیل فرایند تبادل و انتقال فناوری بین کشورهای عضو و در آیندهای نزدیک، در بین همه کشورهای اسلامی است.
به گزارش کلیک، مهندس مهدی صفارینیا، ضمن تشکر از همکاریهای خوب دبیرخانه دی هشت و شخص آقای دکتر موسوی، دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور اسلامی بیان داشت: حمایت نهادهای بین المللی در کشورهای اسلامی از تبادل و انتقال فناوری در بین کشورهای اسلامی، یک ضرورت دیگر است که همکاریهایی با سازمان کنفرانس اسلامی، بانک توسعه اسلامی، سسریک و کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی (کامستک) آغاز شده است و انتظار میرود مشارکت این نهادها در این همکاریها افزایش یابد.
دبیر شبکه انتقال و تبادل فناوری کشورهای ۸D با اشاره به تأسیس این شبکه در سال ۲۰۱۳ در سومین اجلاس وزرای صنایع کشورهای عضو دی هشت در داکای بنگلادش، گفت: در اولین جلسه شورای عالی این شبکه که با نمایندگان همه کشورها در ایران برگزار شد، جمهوری اسلامی ایران (پارک فناوری پردیس) بهعنوان دبیرخانه شبکه معرفی شد.
صفارینیا افزود: دبیرخانه با همکاری کشورها، تاکنون ۳ جلسه شورای عالی را برگزار نموده و پورتال شبکه را راه اندازی کرده است و با تلاش همکاران دبیرخانه، در سال ۲۰۱۶، کشورها برطبق برنامه سالیانه خود، فعالیتهای مختلفی را در دستور کار خود قرار داده اند که برگزاری این کارگاه آموزشی، یکی از برنامههای نماینده جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۶ است و امیدوارم بزودی شاهد فعالیتهای پررنگتر دیگر کشورهای عضو نیز باشیم.
رییس پارک فناوری پردیس ادامه داد: دبیرخانه D-8 TTEN در ماههای گذشته آیین نامه جایزه بهترین انتقال فناوری را تصویب نموده است و از فوکال پوینتها درخواست کرده موارد برتر انتقال فناوری را به دبیرخانه اعلام کنند . این جایزه برای اولین بار در بین این ۸ کشور تعریف شده و دور اول آن برای سال ۲۰۱۵ تعیین شده و بهزودی اعطا خواهد شد.
صفارینیا با ابراز خوشحالی از افتتاح کارگاه آموزشی بینالمللی، گفت: این کارگاه توسط نماینده جمهوری اسلامی ایران در شبکه تبادل و انتقال فناوری ۸ کشور اسلامی در حال توسعه ( D-8 TTEN ) با حمایت دبیرخانه شبکه و دبیرخانه دی هشت برگزار می شود.
رییس پارک فناوری پردیس اظهار داشت: امیدوارم روزی برسد که کشورهای جامعه بزرگ اسلامی در دنیا، بتوانند نیازهای فناوری خود را از یکدیگر تأمین کرده و همکاریهای علمی و فناوران بین کشورهای اسلامی روز به روز افزایش یابد و بار دیگر اسلام جایگاه اصلی خود را در توسعه علمی جهان بازیابد.
وی در پایان گفت: امیدوارم مطالب ارائه شده در این دوره به افزایش دانش شرکت کنندگان کمک کند و زمینه را برای همکاریهای فناورانه بین این کشورها بیش از پیش فراهم کند.
شایان ذکر است، این کارگاه آموزشی با همکاری اساتید توانمند ایرانی و فرانسوی، نمایندگان کشورهای عضو شبکه و جمعی از متخصصین و فعالان عرصه سیاستگذاری علم و فناوری کشور از پنجم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا هشتم این ماه ادامه خواهد داشت.