چطور ویروس گوشی اندروید را پاک کنیم؟
گوشیهای اندروید به چه طریق آلوده به ویروس میشوند و در صورت آلوده شدن چطور ویروس گوشی اندروید را پاک کنیم؟ در بین روشهای مختلف بهترین راه برای حذف ویروس از سیستم عامل اندروید چیست؟ آموزش حذف ویروس از گوشی اندرویدی را بخوانید.
گوشیهای اندرویدی چگونه ویروسی میشوند؟
تنها راه آلوده شدن تبلتها و گوشیهای اندرویدی به ویروس، نصب اپلیکیشن آلوده و مخرب یا بدافزارها است. اما اختلالاتی که ایجاد میکنند متفاوت است. مثلا ممکن است بدافزار مورد نظر دسترسی به مخاطبین گوشی شما ایجاد کند و این اطلاعات را سرقت کند یا بدافزار دیگری با دسترسی یه اینترنت شما اطلاعاتی را ردوبدل کند.
نشانههای ویروسی شدن گوشی اندروید
- مصرف باطری گوشی افزایش مییابد و شارژ گوشی زود خالی میشود.
- گوشی شما کند شده و با تاخیر و آهستگی کار میکند.
- گوشی شما بی دلیل و خودبخود داغ میکند.
- مصرف اینترنت گوشی شما بی دلیل افزایش مییابد.
- اپلیکیشنها بصورت خودکار باز میشوند.
- تبلیغات عجیب پاپآپ برای شما به نمایش درمیآیند.
چطور ویروس گوشی اندروید را پاک کنیم؟
۱. اپلیکیشنی که ویروسی است را حذف کنید
اگر میدانید کدام اپلیکیشن دانلود شده در گوشی شما حامل ویروس است، با حذف آن از شر ویروس راحت میشوید و دیگر جای نگرانی نخواهد بود.
۲. آنتی ویروس نصب کنید
اگر خودتان بدافزار مخرب حامل ویروس را نمیتوانید پیدا کنید، یک آنتی ویروس میتواند در شناسایی و ویروس کشی به شما کمک کند. ویروس کشی حافظه داخلی گوشی اندروید و ویروس کشی رم گوشی اندروید با آنتی ویروسهایی مثل Outlook Security ، Bitdefender، Zemana Mobile Antivirus و ... به خوبی امکانپذیر است.
۳. ریست فکتوری کتید
در صورتی که نه خودتان و نه آنتی ویروس نتوانید بدافزار حامل ویروس را شناسایی کنید، آخرین راه ریست فکتوری است. با این کار تمام اپلیکیشنهای نصب شده روی گوشی حذف میشوند و نتیجتا بدافزار مورد نظر هم حذف خواهد شد. به این صورت گوشی سامسونگ، شیائومی یا هر گوشی اندرویدی شما ویروس کشی میشود.
بیشتر بدانید: چگونه بدون فکتوری ریست یک ویروس را از گوشی اندرویدی خود پاک کنیم؟
روشهای پیشگیری از ورود ویروس به گوشی اندروید
- حتما دانلود اپلیکیشنها را از برنامه قابل اعتماد دریافت کنید. برای گوشیهای اندروید، گوگل پلی استور (Google Play Store) امنترین برنامه است.
- ضمنا یادتان باشد که دسترسیهای برنامهای که دانلود میکنید را بررسی کنید. اگر برنامه مورد نظر دسترسیهای عجیب و بی ربط دارد باید به آن مشکوک شوید. مثلا اگر یک برنامه ویدیو پلیر دسترسی به لیست مخاطبین شما داشته باشد، این علامتی است برای نخرب بودن آن.
- اندروید خود را هربار آپدیت کنید. زیرا در بهروزرسانیهای جدید اندروید لایه های امنیتی اضافه میشود.
- آنتیویروس مناسب نصب کنید. نصب آنتی ویروس روی گوشی ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد، اما تا حد زیادی امنیت گوشی شما را فراهم میکند. آنتیویروسها میتوانند منبع ویروس روی گوشی شما را تشخیص داده و آن را ریموو کنند.
همچنین بخوانید: روش های باز کردن فلش USB بدون ویروسی شدن سیستم کامپیوتر