۴ تریلیون دلار! انویدیا از گوگل و متا جلو زد

۴ تریلیون دلار! انویدیا از گوگل و متا جلو زد

به گزارش کلیک  شرکت انویدیا، پیشتاز جهانی در حوزه پردازش‌های گرافیکی و هوش مصنوعی، به‌تازگی با عبور از ارزش بازار ۴ تریلیون دلار، عنوان ارزشمندترین شرکت جهان را به خود اختصاص داده است — رقمی که حتی مجموع ارزش بازار شرکت‌های بزرگی همچون آلفابت (گوگل) و متا (فیسبوک) را پشت سر گذاشته است.

اما نکته قابل تأمل، مقایسه این عدد با اقتصادهای محدودتر است؛ جایی که کل بازار سرمایه ایران، یعنی مجموع ارزش تمام شرکت‌های حاضر در بورس تهران، کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود  معادل کمتر از ۳ درصد ارزش تنها یک شرکت فناوری آمریکایی.

 این شکاف عظیم، تنها اختلافی عددی نیست؛ بلکه نشان‌دهنده‌ی فاصله میان اقتصادهای نوآور، فناوری‌محور و جهانی با اقتصادهایی‌ست که همچنان تحت تأثیر صنایع سنتی، محدودیت‌های قانونی و تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند.

 در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاری بر استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، همچنان در حاشیه قرار دارد؛ در حالی که دنیا در حال حرکت به‌سمت اقتصادهای داده‌محور و مبتنی بر هوش مصنوعی است.

 

ارسال نظر