تا اطلاع ثانوی از خوردن پسته خودداری کنید

در روزهای اخیر موجی از مسمومیت‌های گوارشی در چند شهر کشور گزارش شده که عامل اصلی آن مصرف پسته آلوده اعلام شده است.

تا اطلاع ثانوی از خوردن پسته خودداری کنید

به گزارش کلیک منابع درمانی می‌گویند طی ۴۸ ساعت گذشته شمار مراجعه‌کنندگان با علائم تهوع، استفراغ و دل‌درد به مراکز درمانی به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

طبق گفته مسئولان بهداشت، برخی محموله‌های پسته آلوده به آفلاتوکسین یا دیگر قارچ‌های مضر بوده‌اند.

طی روزهای اخیر بیمارستان‌ها پر از مراجعه‌کنندگانی شده که با علائم اسهال شدید، استفراغ، تب، بدن‌درد، سردرد و درد استخوان‌ها به اورژانس مراجعه کرده‌اند.بیشترین موارد مسمومیت در میان کودکان و سالمندان مشاهده شده است.

آزمایش‌های اولیه نشان می‌دهد مشکل از توزیع غیربهداشتی و نگهداری نامناسب بخشی از محصول در انبارها بوده است.

بخش زیادی از پسته‌های عرضه‌شده در بازار به باکتری سالمونلا آلوده گزارش شده‌اند. همین موضوع باعث شده چند محموله صادراتی ایران در کانادا هم به‌دلیل آلودگی برگشت بخورد.

 

واکنش مسئولان

بر اساس این گزارش وزارت بهداشت تیم‌های بازرسی به مراکز عرضه پسته اعزام کرده و اعلام کرده تا پایان بررسی‌ها، فروش برخی برندها و محموله‌ها متوقف می‌شود. سازمان غذا و دارو نیز وعده داده اسامی برندهای متخلف به زودی اعلام شود.

این در حالی است که پزشکان هشدار داده‌اند: در صورت مشاهده علائمی مانند اسهال، استفراغ یا درد شدید شکم پس از مصرف پسته، باید فوراً به پزشک مراجعه شود.

پزشکان می‌گویند این علائم بسیار شبیه «کرونای گوارشی» است؛ یعنی فرد فکر می‌کند دچار یک ویروس فصلی یا مسمومیت غذایی ساده شده، اما در واقع با عفونت باکتریایی سالمونلا روبه‌روست.

 سالمونلا می‌تواند به‌ویژه برای کودکان، سالمندان و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشد.

 

پیامدها و توصیه‌ها

کارشناسان تأکید می‌کنند برای خرید پسته باید از فروشگاه‌های معتبر استفاده شود و محصول در بسته‌بندی استاندارد باشد.

نگهداری پسته در شرایط نامناسب (رطوبت بالا و دمای نامناسب) می‌تواند زمینه رشد قارچ‌های سمی را فراهم کند.

مصرف‌کنندگان تا زمان رفع ابهامات، باید از خرید پسته‌های فله‌ای خودداری کنند.

گفتنی است حادثه اخیر بار دیگر نشان داد که نبود نظارت کافی بر زنجیره تأمین و نگهداری خشکبار می‌تواند سلامت عمومی را به خطر بیندازد. پسته، محصولی استراتژیک و صادراتی ایران است، اما بی‌توجهی به استانداردها می‌تواند هم سلامت مردم را تهدید کند و هم اعتبار جهانی این محصول را مخدوش سازد.

تا بررسی کامل و اعلام رسمی وزارت بهداشت، توصیه جدی این است: از مصرف پسته خودداری کنید.

 

ارسال نظر