بیل گیتس ویروس کرونا را به عنوان پاتوژن مرگبار قرن معرفی کرد
رسانه کلیک - بیل گیتس با توجه به آثار فاجعه آمیز انتشار ویروس کرونا روی جمعیت جهانی، این پاتوژن قدرتمند را به عنوان مرگبارترین عامل قرن معرفی کرد.
بنیانگذار شرکت بزرگ مایکروسافت به تازگی با اشاره به مرگ دست کم 2859 نفر و ابتلای حداقل 83700 نفر در سراسر دنیا اعلام کرده که ویروس کرونا، می تواند همان پاتوژن مرگباری باشد که هر صد سال یک بار باید نگران آن باشیم. موسسه خیریه وی در تاریخ 5 فوریه، مبلغی معادل با 100 میلیون دلار را صرف کمک به درمان و گسترش آزمایش روی ویروس کرونا کرده است.
طبق گفته های گیتس، ویروس COVID-19 تهدید بسیار جدی برای جهان به شمار می آید، چون بسیار کشنده تر و مسری تر از سایر ویروس های کشنده است. این ویروس علاوه بر افراد پیرد، به راحتی افراد جوان را نیز به بستر مرگ کشانده و به راحتی منتقل می شود. هر فرد به طور متوسط می تواند ناقل بیماری برای دو یا سه نفر دیگر باشد. به بیان دیگر، نرخ انتشار این ویروس به طور نمایی رو به افزایش است. بدتر از همه اینکه ناقل کرونا اغلب در مراحل بسیار ابتدایی بیماری به سر می برد و یا علائمی از مرض را نشان نمی دهد.
بیل گیتس گفته که نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا، چند برابر بیشتر از آنفولانزای فصلی است. سازمان بهداشت جهانی اظهار داشته که نرخ مرگ توسط ویروس COVID-19 از بین 0.7% تا بیش از 4% متغیر بوده و به کیفیت سیستم بهداشتی مراقبت کننده از بیمار بستگی دارد. این در حالی است که نرخ مرگ و میر ناشی از آنفولانزای آسیایی در سال 1951 که حدود 1.1 میلیون نفر را به کام مرگ کشاند، تنها 0.6 درصد بوده است. به عقیده گیتس، در صورت گسترش COVID-19 به کشورهای فقیر آفریقایی، باید منتظر فاجعه ای بزرگ و مرگ بیش از 10 میلیون انسان بی دفاع بود.
در تصویر بالا می توانید کلیه نواحی درگیر در این فاجعه را (تا به امروز) مشاهده کنید. گیتس به تمام رهبران سراسر جهان هشدار داده تا سهمی در کاهش سرعت انتشار ویروس مخوف کرونا داشته باشند و از کشورهای توسعه یافته درخواست کرده تا به کشورهای فقیرتر کمک کنند. وی در این باره گفته است:
سیستم های بهداشتی بسیاری از کشورها با درآمد پایین یا متوسط، از حالا به وضعیت بغرنجی درآمده و پاتوژنی نظیر ویروس کرونا به سرعت می تواند بر آن ها غلبه کند. کشورهای فقیرتر بر خلاف کشورهای ثروتمندی که طبیعتا مردم خود را در اولویت قرار می دهند، از مزایای اقتصادی و سیاسی کمتری برخوردار هستند.
سازمان بهداشت جهانی، نگرانی بیل گیتس در مورد آسیب پذیری کشورها با سطح درآمد پایین و میانگین با سیستم های بهداشتی ضعیف در برابر شیوع بالقوه کرونا را به گوش جهانیان رساند. این سازمان در ماه ژانویه، به 13 کشور با بیشترین آسیب پذیری اشاره کرده نام غنا، اتیوپی و کنگو در لیست این کشورها به چشم می خورد. این سه کشور از بیشترین میزان ارتباط و مسافرت با چین برخوردار هستند.