پشت پرده واردات 1000 دستگاه گوشی هوشمند به سبک «چمدانی» چیست؟
رسانه کلیک - رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی واردات چمدانی را دردسری تازه برای بازار گوشی عنوان و تصریح کرد: با توجه به اینکه سقف واردات مسافری گوشی 200 دلار است، جای سوال است که چگونه یک فرد می تواند در یک روز 1000 گوشی را به شیوه چمدانی وارد کند.
به گزارش کلیک به نقل از ایسنا؛ مهدی محبی رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی عنوان کرد: مدتی است که روند تخصیص ارز برای واردات کالا با کندی های متعدد مواجه شده و بر همین اساس به جای واردات رسمی تلفن همراه، شاهدیم که عده ای به طور چمدانی گوشی هایی را وارد کشور می کنند که گارانتی ندارد و حقوق مردم در واردات آنها رعایت می شود. هیچ کس هم به فکر نیست و با این اوصاف این موضوع معضلی جدید خواهد شد.
وی اظهار کرد: افرادی که اقدام به واردات چمدانی گوشی می کنند، از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز معاف خواهند شد. از سوی دیگر کد فعال سازی مربوط به طرح رجیستری را نیز دریافت می کنند، زیرا طبق قوانین موجود، واردات مسافری امکان دریافت چنین کدی را دارد.
به گفته محبی، با این شیوه، واردات رسمی موبایل به شدت کاهش پیدا کرده و عده ای با واردات گوشی با مبلغ ارزان تر بازار گوشی را به مشکل انداخته اند. در این میان واردکنندگان رسمی و تجار به شرایطی رسیده اند که یکی پس از دیگری کارت های بازرگانی خود را ابطال می کنند.
رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی در پاسخ به این سوال که چگونه ممکن است افراد تعداد بالایی گوشی را به این شیوه و از طریق چمدانی وارد کنند، توضیح داد: این موضوع ممکن است با گمرک باشد یا دولت عده ای را آزاد گذاشته باشد، اما به هر صورت به مانند گذشته بازار گوشی درگیر مشکلات می شود، چراکه این گوشی ها گارانتی نداشته و این موضوع به زیان مردم و سود عده ای خاص تمام می شود.
رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی در پایان با بیان اینکه تا پیش از اجرای طرح رجیستری موبایل طبق آمارهای موجود اعلام شده بود که ماهانه یک میلیون گوشی در کشور مورد استفاده قرار می گیرد، تصریح کرد: اکنون این رقم شاید به حدود کمتر از ۲۰۰ هزار مورد رسیده باشد و تقاضا حتی اگر ۳۰۰ هزار دستگاه باشد، همچنان تقاضا در بازار بیش از عرضه خواهد بود.