حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ غیرقابل انکارترین دستاورد دولت تدبیر و امید
رسانه کلیک - در میان همه مباحث مربوط به عملکرد دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه های اقتصادی اما به نظر می رسد غیرقابل انکارترین دستاورد دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات رشد جهشی کاربران اینترنت در ایران طی پنج ساله گذشته بوده است.
به گزارش کلیک به نقل از ایسنا؛ به اعتقاد کارشناسان فعالیت های صورت گرفته و دستاوردهای کسب شده در حوزه ICT در طول دوره چهار ساله دولت یازدهم با هیچ دوره دیگری قابل مقایسه نیست. این دستاورها به لحاظ کمی یا به عبارتی فراگیری استفاده از اینترنت و یا به لحاظ کیفی و سرعت اینترنت مشهود بوده است. رشد و فراگیری دسترسی به اینترنت در دنیای امروز باعث شده تا دیگر اینترنت و ارتباطات دیگر یک خدمت لوکس و یا حتی تفننی نباشد بلکه به نیازی ملموس برای زندگی روزانه تبدیل شده است.
بنا بر گزارش های منتشر شده توسط وزارت ارتباطات، تعداد مشترکین اینترنت پرسرعت ثابت و سیار در سال ۱۳۹۲ حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود که در حال حاضر به حدود ۴۳ میلیون نفر رسیده است که معادل ۱۲ درصد رشد است. این پیشرفت به خاطر ایجاد زیرساخت های اینترنتی لازم محقق شده است.
همچنین تعداد برنامه های بومی در فروشگاه های نرم افزار آنلاین در دولت های نهم و دهم حدود ۴۲۰۰ عدد بود که در حال حاضر به بیش از ۱۲۰ هزار عدد رسیده است، این یعنی ۲۸ برابر رشد در تولید اپلیکیشن و نرم افزارهای بومی. علت اصلی این قضیه توجه بیشتر به تولید محتوای داخلی و کسب و کارهای نوپا در دولت های یازدهم و دوازدهم بوده است.
بر این اساس ایران با ۵۲ درصد نرخ مشارکت مردم در استفاده از اینترنت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات رتبه اول مشارکت مردمی را در سرشماری اینترنتی سال ۱۳۹۵ در دنیا دارد. در این رتبه بندی کشور ژاپن با ۳۵ درصد رشد در رتبه دوم قرار دارد. اینها به دلیل ایجاد و رشد ۱۰ برابری زیرساخت های ارتباطی و همچنین رشد ۱۵ درصدی پهنای باند داخلی از ۶۲۴ گیگابایت در ثانیه از سال ۱۳۹۲ به ۱۰ هزار گیگابایت در سال ۱۳۹۶ است.
همچنین در حوزه دسترسی به اینترنت پرسرعت در روستاها تا سال ۱۳۹۲ هیچ روستایی به اینترنت دسترسی نداشت، در حالی که طبق همین گزارش حالا بیش از ۲۷ هزار روستا در سراسر کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
پیش از این وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکت در مراسم یکصد و چهل و یکمین سالگرد تاسیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آخرین آمارهای حوزه فاوا گفته بود که طبق آمار مرکز ITU جمهوری اسلامی ایران بیشترین رشد را در کشورهای آسیا پاسیفیک داشته است.