آیا اطلاعات کاربران تلگرام در اختیار سازمات اطلاعاتی روسیه قرار خواهد گرفت؟
کلیک - دولت روسیه مدعی که تروریست ها از تلگرام به منظور برنامه ریزی جهت یک عملیات بمب گذاری در روسیه استفاده کرده اند . همین دلیل قصد دارند کنترل اطلاعات رد و بدل شده بین کاربران را بدست بگیرند.
سازمان امنیت ملی روسیه (FSB) در تاریخ ۲۶ ژوئن اعلام کرد که ترویست ها از پیام رسان تلگرام به منظور پیاده سازی یک عملیات بمب گذاری در خاک روسیه استفاده کرده بودند. فشارها از سوی سازمان های دولتی بر پاول دوروف در حالی افزایش می یابد که همین چند روز پیش مقام های دولتی این کشور تلگرام را به نقض قوانین و مقررات کشور متهم کردند. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات روسیه، Roskomnadzor، در روز ۲۳ ژوئن گفت: در صورتی که تلگرام اجازه دسترسی به اطلاعات مورد نیاز را برای ما فراهم نکند، آن را فیلتر خواهیم کرد.
تلگرام تاکنون چنین شرایطی را نپذیرفته است. زیرا این نگرانی وجود دارد که در صورت پذیرفتن شرط تعیین شده حریم خصوصی بیش از ۶ میلیون کاربر روسی این اپلیکیشن به خطر بیفتد. در صورتی که تلگرام شرایط تعیین شده را بپذیرد نام آن در لیست توزیع کنندگان رسمی اطلاعات قرار خواهد گرفت اما این کار تلگرام را مجبور خواهد کرد تا اطلاعات کاربران را بر روی سرورهای دولتی ذخیره نماید و در صورت نیاز اطلاعات کاربران خود را در اختیار مقامات دولتی بگذارد. FSB که جایگزین سازمان اطلاعات دوران شوروی، KGB، می باشد طی اطلاعیه ای اعلام کرد که تلگرام سبب شده است تا ترویست ها بتوانند با استفاده از قابلیت Secret Chat ، که از ویژگی رمزگذاری قوی استفاده می کند، به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
هم چنین این سازمان افزود که یک بمب گذار انتحاری که در تاریخ ۳ آوریل خود را در مترو سن پترزبورگ منفجر کرد و باعث کشته شدن ۱۵ نفر گردید از تلگرام به منظور طرح ریزی نقشه خود با همدستانش استفاده کرده بود. این امر موجب شد تا تلگرام به یکی از پرکاربردترین اپلیکیشن ها در میان تروریست ها جهت پیاده سازی عملیات در خاک روسیه تبدیل شود.FSB اعلام کرد که این سازمان به منظور حفظ امنیت ملی این کشور بسیار مصمم است تا تلگرام را فیلتر کند. مگر این که این شرکت خواسته های آن ها را برآورده سازد.
پاول دوروف، موسس تلگرام گفت: تلگرام هزاران کانال مربوط به تروریست ها را مسدود کرده است و در صورتی که دولت روسیه نیز تلگرام را فیلتر کند در نتیجه تروریست ها به استفاده از اپلیکیشن های دیگر روی خواهند آورد. پاول دوروف در روز دوشنبه در صفحه توییتر خود نوشت: با در نظر گرفتن گفته های سازمان FSB که ادعا کرده است که از تلگرام در هماهنگی عملیات تروریسی ۳ ماه پیش استفاده شده است، سوالاتی به ذهن می رسد. او هم چنین افزود: جای نگرانی است اگر سازمان اطلاعاتی روسیه بخواهد از این فاجعه سو استفاده کرده و از آن به منظور نفوذ و کنترل هر چه بیشتر جامعه استفاده کند.
Alexander Zharov، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات روسیه طی مصاحبه ای در تاریخ ۲۵ ژوئن در شبکه NTV اعلام کرد که دروف یک آنارشیست است که هیچ تمایلی به احترام گذاشتن به قوانین ندارد. او هم چنین افزود: بی انگیزگی آقای دوروف در زمینه همکاری با سرویس های اطلاعاتی ما به تروریست ها این اجازه را می دهد تا با استفاده از کانال های ارتباطی تلگرام به کشتار مردم بی گناه ادامه دهند.
دوروف پیش از این نیز مورد انتقاد نهادهای دولتی قرار گرفته بود. این موضوع به زمانی باز می گردد که از او درخواست شده بود تا اطلاعات مربوط به کاربران در شبکه اجتماعی VKontakte را در اختیار سازمان های دولتی قرار دهد که در آن زمان نیز دوروف از انجام این کار امتناع کرد. VKontakte یک شبکه اجتماعی است که او بعد از ترک دانشگاه اقدام به راه اندازی آن کرد. این امر موجب شد تا او کشور را ترک کند و این شبکه اجتماعی را بفروشد. Dmitry Peskov، سخنگوی ریاست جمهوری که از کاربران فعال تلگرام می باشد، گفت: اگر تلگرام فیلتر شود، او و سایر مقامات دولتی باید به ناچار از یک پیام رسان دیگر استفاده کنند.
پاوول دوروف افزود: درخواست سازمان ارتباطات در تضاد با حقوق شهروندی تعیین شده در قانون اساسی این کشور است و از طرف دیگر نیز از لحاظ فنی امکان تبعیت کردن از این شروط وجود ندارد. او هم چنین گفت: ما در تلگرام تمام تلاش خود را می کنیم تا بر علیه تروریست مبارزه کنیم و فیلتر کردن تلگرام مشکلی را حل نخواهد کرد. زیرا به جز تلگرم سرویس های دیگری نیز وجود دارند که پیام ها را رمزگذاری می کنند و با این کار، طبیعتا مردم از آن ها استفاده خواهند کرد. او در نهایت اعلام کرد: اگر شما قصد دارید با فیلتر کردن اپلیکیشن ها به جنگ با تروریست بروید بنابراین باید تمام اینترنت را فیلتر کنید.