گزارش اختصاصی کلیک از آخرین روز کارگاه گذر عطارد

آخرین روز کارگاه گذر عطارد در حالی به پایان رسید که گمان می رفت به دلیل شرایط نامساعد جوی امکان رصد این پدیده نجومی وجود نداشته باشد‌.

گزارش اختصاصی کلیک از آخرین روز کارگاه گذر عطارد

به گزارش کلیک، آخرین روز کارگاه ایرانی-فرانسوی گذر عطار با سخنرانی اساتید دانشگاه و مهمانان فرانسوی با ادامه سخنرانی ها آغاز شد. بعد از سخنرانی اساتید که تا ظهر ادامه پیدا کرد، شرکت کنندگان بار دیگر به کاروانسرای ارگ رفتند تا با آماده کردن تلسکوپ ها و تجهیزات خود، گذر عطارد از مقابل خورشید را رصد کنند.

photo_2016-05-10_17-10-53

با وجود این که اساتید و شرکت کنندگان کارگاه وسایل خود را از قبل آماده کرده بودند و در انتظار مشاهده این پدیده منحصر به فرد بودند، به دلیل وضعیت نامساعد جوی قادر به مشاهده این پدیده نشدند. آسمان ابری به رعد و برق و باران و حتی در برخی مناطق به تگرگ تبدیل شد. رویدادی که برای شرایط آب و هوایی یزد کاملا غیرمنتظره بود.با این حال، شرکت کنندگان کارگاه در محل منتظر ماندند و سرانجام در فرصتی کوتاه قبل از غروب خورشید، قادر به رصد گذر عطارد شدند که تنها لکه خورشیدی بود که بر روی سطح خورشید دیده می شد.

photo_2016-05-10_17-11-21

پس از آن، مراسم اختتامیه با حضور فرماندار شهرستان مهریز، مهندس شایگان، شهردار مهریز ، سید محمد رستگاری و دکتر محمدحسن معماریان، رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه یزد، اساتید ایرانی و فرانسوی برگزار شد. در این مراسم، از طرف انجمن نجوم ایران و ستاد برگزاری کارگاه، از اسدالله قمری نژاد به عنوان اولین کسی که در نجوم آماتوری ترویجی فعالیت می کند و هم چنین به عنوان یک عکاس نجومی خورشید، قادر به رصد گذر عطارد شدند که تنها لکه خورشیدی بود که بر روی سطح خورشید دیده می شد. پس از آن، مراسم اختتامیه با حضور فرماندار شهرستان مهریز، مهندس شایگان، شهردار مهریز ، سید محمد رستگاری و دکتر محمدحسن معماریان، رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه یزد، اساتید ایرانی و فرانسوی برگزار شد.

photo_2016-05-10_17-12-18

در این مراسم، از طرف انجمن نجوم ایران و ستاد برگزاری کارگاه، از اسدالله قمری نژاد به عنوان اولین کسی که در نجوم آماتوری ترویجی فعالیت می کند و هم چنین به عنوان یک عکاس نجومی تقدیر شد. هم چنین از آقای کیارش به پاس زحماتی که به در نجوم آماتوری متحمل شدند و تلاشی که برای ترویج پدیده گذر عطارد به خرج دادند نیز تقدیر شد. در پایان نیز از دکتر علی عجب شیری زاده و اساتید فرانسوی تقدیر به عمل آمد. لازم به ذکر است کارگاه ایرانی فرانسوی گذر عطارد به میزبانی دانشگاه یزد و به همت انجمن نجوم ایران، دانشگاه تبریز، پژوهشگاه دانش های بنیادی و رصدخانه ملی در نوزدهم و بیستم اردیبهشت ماه برگزار شد.

photo_2016-05-10_17-12-12

ارسال نظر