آموزش بررسی عملکرد کامپیوتر و لپ تاپ و اطمینان از سلامت آن

Performance Monitor (نظارت بر عملکرد) یکی از ابزار های پیش فرض مفید ویندوز است. این ابزار می تواند گزارشی از وضعیت سیستم (System Diagnostics Report) تهیه کرده و اطلاعاتی در مورد مشکلات احتمالی و روش حل آن ها به شما ارائه نماید. اگر رایانه شما به درستی کار نمی کند یا مشکل دیگری دارد، این گزارش کمک فراوانی به شما می کند.

آموزش بررسی عملکرد کامپیوتر و لپ تاپ و اطمینان از سلامت آن

کلیک - یکی دیگر از ابزار های عیب یابی ویندوز، Reliability Monitor است که اطلاعات بیشتری در مورد کرش ها و دیگر مشکلات ارائه می دهد. همچنین ابزار Windows Memory Diagnostics به شما در یافتن مشکلات مربوط به رم رایانه کمک می کند.

چگونه گزارشی از وضعیت سیستم تهیه کنیم؟

برای تهیه گزارش و بررسی عملکرد رایانه، کلید های Windows + R را از روی کیبورد با هم فشار دهید تا کادر Run باز شود.

سپس عبارت زیر را در آن تایپ یا کپی کرده و سپس کلید Enter را بفشارید:

perfmon /report

ximg_576dc605e14fb.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.oM6ahIXsUu

اکنون پنجره Performance Monitor ظاهر می شود. این ابزار طی مدت ۶۰ ثانیه عملکرد رایانه را تحت نظارت گرفته و با گردآوری اطلاعات گزارشی را به شما ارائه می کند.

ximg_576dc6a73bb87.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.C8M9-iyd7I

نحوه خواندن گزارش تهیه شده

پس از پایان عملیات، شما شاهد گزارشی با جزییات فراوان خواهید بود که شامل لیستی از اطلاعات و پیشنهادات می شود.

در بخش بالایی قسمتی با نام warnings (هشدار ها) وجود دارد که اطلاعاتی در مورد مشکلات یافت شده در سیستم شما و راه حل های پیشنهادی را نمایش می دهد. در گزارش موجود در تصویر زیر که در ویندوز ۷ تهیه شده است، ما شاهد هشداری هستیم که می گوید سیستم از آنتی ویروسی که در مرکز امنیتی (Security Center) ثبت شده باشد، استفاده نمی کند.

با کلیک روی لینک موجود در کنار گزینه Related با انتقال به سایت رسمی مایکروسافت اطلاعات بیشتری در مورد مشکل یافت شده و روش حل آن به شما ارائه می شود.

اگر شما به اطلاعات بیشتری در مورد یک مشکل نیاز دارید، روی لینک کنار گزینه Symptom کلیک کنید تا اطلاعات فنی بیشتری به نمایش درآید. با استفاده از این اطلاعات فنی می توانید در اینترنت جستجو کرده و اطلاعاتی در مورد مشکل خاص خود پیدا کنید.

ximg_576ed5efabb01.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.MbKpd3EdMp

در قسمت پایین تر شما شاهد بخشی به نام Basic System Checks (بررسی قسمت های اساسی سیستم) هستید. اگر در این بخش هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، شما باید کنار هر مورد شاهد عبارت Passed با آیکونی به رنگ سبز باشید. این بخش تمامی موارد اساسی مربوط به ویندوز شامل نسخه ویندوز، وضعیت هارد درایو و وضعیت سرویس های مختلف سیستم و قطعات سخت افزاری را بررسی می کند.

اگر هر کدام از موارد دارای مشکل بود و عبارت failed در کنار آن دیده می شد، برای اطلاعات بیشتر روی آن کلیک کنید.

ximg_576ed857b1fdd.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.uIyrTXbDlB

کمی پایین تر در بخش Performance شما شاهد بخش Resource Overview (نگاه کلی به منابع) هستید. در این بخش اطلاعات مربوط به مصرف منابع رایانه نمایش داده می شود. در صورتی که مصرف بیش از حد و غیر طبیعی از پردازنده، شبکه، دیسک یا رم در سیستم شما وجود داشته باشد که می تواند بر روی عملکرد رایانه شما تاثیر منفی بگذارد، این بخش شما را از آن مطلع می کند.

ximg_576ed8a483f66.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.erL4lbp8NH

در پایین پنجره شما شاهد بخش های مختلف با اطلاعات فنی مختلفی هستید. البته لازم نیست حتما شما این اطلاعات را بررسی کنید، چرا که در صورت وجود هر گونه مشکل در سیستم، بخش هایی بالایی که اشاره کردیم شما را از آن مطلع می کند. کافیست روی لینک کنار Symptom هر مشکل یافت شده کلیک کنید تا اطلاعات فنی مربوط به آن در بخش های پایین تر به نمایش درآید.

ximg_576eda1327920.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.Qb30CRLGGV

دسترسی به گزارش وضعیت سیستم در زمان های بعد

در صورتی که شما می خواهید گزارش تهیه شده را برای فرد دیگری ارسال کنید و یا بعدا آن را مطالعه نمایید، می توانید آن را ذخیره کنید. برای انجام این کار روی File کلیک کرده و از منو باز شده گزینه Save As را انتخاب نمایید. اکنون می توانید گزارش تهیه شده را در قالب HTML ذخیره کنید. همچنین امکان چاپ گزارش با استفاده از گزینه Print نیز وجود دارد.

ximg_576edc8977b49.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.CNw28sD8HH

حتی در صورتی که شما گزارش را ذخیره نکنید، میتوانید بعدا به آن دسترسی داشته باشید. کافیست پنجرهPerformance Monitor را باز کنید. برای انجام این کار با فشار دادن کلید های Windows + R کادر Run را باز کرده و پس از وارد کردن عبارت زیر در آن، کلید Enter را فشار دهید.

perfmon

ximg_576edbd0a261d.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.lzXK59UdaW

در مرحله بعد از منو به Performance > Reports > System > System Diagnostics بروید. در این بخش می توانید لیستی از گزارش های تهیه شده توسط خود را به ترتیب مشاهده کنید. تاریخ و زمان تهیه هر گزارش کنار آن درج شده است و با استفاده از آن ها می توان زمان تهیه هر کدام را به دست آورد.

ximg_576edb3d78ca9.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.vDV-JbbGRL

اگر چه این ابزار مشکلات احتمالی رایانه شما را حل نمی کند، ولی می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار داده و پیشنهادات کمک کننده به شما ارائه دهد.

ارسال نظر