مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی با هویت اصلی

در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی با هویت اصلی و ساختگی را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی با هویت اصلی

مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی

اغلب ما در فضای مجازی غرق شده‌ایم؛ تا جایی که استفاده نکردن از شبکه های اجتماعی مختلف را غیر عادی می‌دانیم و حتی تلاشی برای بازگشت به زندگی قبلی نمی‌کنیم. اینستاگرام، توییتر، لینکدین، فیس‌بوک و پلتفرم‌های مشابه در امور روزمره ما ریشه دوانده‌اند و از حق نگذریم، منفعت بسیاری برای ما دارند. با این حال باید قبول کنیم شبکه های اجتماعی مانند شمشیر دولبه هستند و می‌توانند به همان اندازه ما را به دردسر بیندازند.

در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی با هویت اصلی و ساختگی را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

مزایای شبکه های اجتماعی

برقراری و حفظ ارتباط با دیگران

شبکه های اجتماعی این امکان را برای شما فراهم می‌آورند که نه تنها با آشنایان، بلکه با هر فرد دیگری در این کره خاکی ارتباط برقرار کنید. کافی است نام آن‌ها را سرچ کنید تا از وضعیت زندگی آنان باخبر شوید. همچنین اگر بنا به دلایلی از اعضای خانواده و دوستانتان جدا افتاده‌اید، می‌توانید به کمک رسانه‌های مختلف، احساس نزدیکی بیشتری با آن‌ها کنید.

یافتن دوستان جدید

یکی دیگر از مزایای شبکه اجتماعی آن است که شما می‌توانید در یک چشم به هم زدن دوستان جدید پیدا کنید و بدون ترس از افشای هویت واقعی خود، با آن‌ها ارتباط بگیرید.

ارتباط فوری و آسان با دنیا و اشتراک علایق

مهم نیست در کدام نقطه از جهان باشید. کافی است از طریق دستگاه هوشمند به شبکه اینترنت متصل شده و نظرات و علایق خود را به صورت لحظه‌ای با سایر مردم جهان به اشتراک بگذارید.

مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی

سرعت بالای انتشار اخبار و به دست آوردن اطلاعات

شاید جالب باشد بدانید که در اکثر مواقع، انتشار اخبار در رسانه‌های اجتماعی بسیار سریع‌تر از خبرگزاری‌های رسمی صورت می‌گیرد. این اتفاق باعث شده تا توییتر، اینستاگرام و پلتفرم‌های مشابه، به یک منبع مهم برای کسب اطلاعات تبدیل شوند.

کمک‌رسانی و ترویج همدلی

بارها مشاهده است که هنگام وقوع حوادث ناگوار مثل آتش‌سوزی، سیل و زلزله، مردم منطقه سریع دست به کار شده و خبر را در شبکه های اجتماعی مختلف به اشتراک گذاشته‌اند. این اقدام ضمن تسریع فرایند کمک‌رسانی و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر، حس همدردی و همدلی را نیز در کاربران بیدار می‌کند.

تبلیغات رایگان و معرفی کسب و کار

اگر قصد توسعه کسب و کار خود را دارید، هیچ کجا بهتر از شبکه های اجتماعی نیست. در این پلتفرم‌ها می‌توانید به صورت کاملا رایگان به معرفی خدمات خود پرداخته و تجارت خود را به مردم دنیا بشناسید.

تفریح و سرگرمی

شبکه های اجتماعی واقعا جذاب و سرگرم‌کننده هستند. وجود میلیون‌ها نوشته، عکس و فیلم در این پلتفرم‌ها می‌تواند هر فردی را ساعت‌ها به خود مشغول کند.

معایب شبکه های اجتماعی

اتلاف وقت و اعتیاد به فضای مجازی

اغلب ما افرادی را می‌شناسیم که مدام مشغول کار با گوشی هستند و به ندرت به محیط پیرامون خود توجه می‌کنند. متأسفانه اعتیاد به فضای مجازی می‌تواند چندین ساعت از وقت مفید شما را هدر دهد.

حواس‌پرتی و به تعویق انداختن کارها

حتی اگر وقت خود را به خوبی مدیریت کرده و حداقل زمان ممکن را به شبکه های اجتماعی اختصاص دهید، دریافت یک نوتیفیکیشن می‌تواند تمرکز شما را به کلی بر هم بزند. در چنین شرایطی احتمال به تعویق انداختن کارها و وظایف نیز بیشتر می‌شود.

به خطر افتادن روابط چهره به چهره

استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی و یافتن دوستان مجازی می‌تواند مهارت لازم برای برقراری و حفظ روابط رو در رو را در دنیای واقعی از افراد سلب کند.

انتشار محتوای نامناسب

اغلب شبکه های اجتماعی سیاست جدی در برابر انتشار محتوای نامناسب و خشونت‌آمیز دارند. با این حال خطر تماشای این نوع محتوا، به ویژه برای افراد جوان‌تر همچنان احساس می‌شود.

تشدید آسیب‌های روانی و انزوا

استفاده بیش از حد از رسانه‌های اجتماعی منجر به تشدید آسیب‌های روانی به ویژه افسردگی در افراد مستعد می‌شود. در واقع هر چه شخص زمان بیشتری را در پلتفرم سپری کند، خطر بیماری و انزوا نیز افزایش می‌یابد.

مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی

توهین و آزار و اذیت سایبری

متأسفانه شناسایی تمام افراد قلدر و زورگو حتی برای هوش مصنوعی به کار رفته در شبکه های اجتماعی نیز دشوار است. بنابراین اگر از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنید باید انتظار توهین‌های کلامی و دیگر رفتارهای ناپسند و خشونت‌آمیز را نیز داشته باشید.

تا اینجا با برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی آشنا شدیم. در ادامه به معرفی نکاتی می‌پردازیم که عواقب ناشی از آن‌ها هنگام استفاده از هویت اصلی به مراتب بیشتر است. ناگفته نماند کلیه مواردی که در فوق به آن‌ها اشاره کردیم، هنگام استفاده از هویت واقعی نیز صدق می‌کنند.

مزایای حضور در شبکه های اجتماعی با هویت اصلی

یافتن حساب کاربری و دسترسی آسان به شخص

اگر از نام و تصویر واقعی خود در شبکه های اجتماعی استفاده کنید، دیگران راحت‌تر می‌توانند به شما دسترسی داشته باشند؛ زیرا اولین اسمی که افراد در قسمت جستجو تایپ می‌کنند، نام حقیقی شما است.

کسب درآمد از طریق اینفلوئنسری

بسیاری از کاربران توانسته‌اند بدون فاش کردن هویت اصلی خود به یک اینفلوئنسر موفق تبدیل شده و درآمد بالایی داشته باشند. اما اگر از هویت واقعی خود برای این کار استفاده کنید، اعتماد افراد به شما بیشتر خواهد شد و بدین ترتیب می‌توانید مراحل موفقیت را سریع‌تر پشت سر بگذارید.

مزایا و معایب حضور در شبکه های اجتماعی

به وجود آمدن فرصت‌های تحصیلی و شغلی

بارها اتفاق افتاده است که افراد هنگام وارد کردن اطلاعات تحصیلی و سوابق کاری خود در شبکه های اجتماعی مختلف به ویژه لینکدین، با سیل عظیمی از پیشنهاد‌ها مواجه شده‌اند. اگر قصد دارید سطح تحصیلی و حرفه‌ای خود را بالا ببرید، حتما از هویت واقعی و اطلاعات حقیقی استفاده کنید.

معایب حضور در شبکه های اجتماعی با هویت اصلی

جعل هویت و کلاه‌برداری

جهل هویت و کلاه‌برداری فضای مجازی را نیز آلوده کرده است. اطلاعاتی که در اینترنت منتشر می‌کنید مورد توجه هکرها و مجرمان زیرک قرار می‌گیرد. متأسفانه این افراد توانایی آن را دارند تا با سرقت اطلاعات مهم، زندگی را به کام شما تلخ کنند.

به خطر افتادن حریم شخصی

تعداد زیادی از کاربران آن‌طور که باید از خطراتی که در رابطه با حریم شخصی متوجه آن‌هاست، آگاه نیستند. به خاطر داشته باشید به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی و مسائل ریز و درشت زندگی می‌تواند افراد را با مشکلات جدی و جبران‌ناپذیری روبرو کند.

همان‌طور که ملاحظه کردید، حضور در شبکه های اجتماعی چه با هویت اصلی و چه با هویت ساختگی، دارای مزایا و معایب بسیاری است و اینکه کفه ترازو در کدام طرف سنگین‌تر باشد کاملا به خود ما بستگی دارد.

ارسال نظر