هوش مصنوعی، ناجی جدید گردشگری و صنایع فرهنگی ایران

چهارمین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان حوزه هوش مصنوعی در حالی در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد که وزیر میراث فرهنگی، هوش مصنوعی را موتور محرک توسعه انسانی و فرهنگی کشور دانست.

هوش مصنوعی، ناجی جدید گردشگری و صنایع فرهنگی ایران

به گزارش کلیک در این رویداد، از سهم ۸۰۰ میلیارد دلاری صنایع خلاق در جهان و تلاش ایران برای ورود به بازارهای جهانی از طریق فناوری‌های نوین پرده‌برداری شد.

در آیین گشایش این نمایشگاه، محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس این پارک و رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، با تاکید بر ضرورت نگاه فرصت‌محور به فناوری‌های نوین گفت: «هوش مصنوعی یک ظرفیت است و نه تهدید. اگر برخورد ما با این فناوری فعالانه باشد و منفعل عمل نکنیم، می‌تواند در همه زمینه‌ها به ما کمک کند؛ نمونه‌های موفق این رویکرد را امروز در این نمایشگاه شاهد هستیم.»

وی با اشاره به جایگاه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم که از سال ۱۳۹۷ تاسیس شده، افزود: «این پارک امروز به مرجعی تخصصی و مورد اعتماد دستگاه‌های دولتی تبدیل شده است. یکی از نمونه‌های اخیر همکاری‌های ما، قرارداد با سازمان امور سینمایی برای اتصال تولیدکنندگان فیلم‌های کودک و نوجوان به بازار کشورهای عضو بریکس است.»

DSC08367-copy-scaled

نفوذ به بازارهای روسیه و هند از مسیر صنایع نرم

ایمانی‌خوشخو در ادامه تصریح کرد: «در همین راستا، تهیه‌کنندگان و کارگردانان مطرح سینمای کودک طی هفته‌های اخیر در پارک حضور یافته‌اند. ارتباط آن‌ها با بازارهایی مانند روسیه، هند، مالزی و اندونزی در حال شکل‌گیری است و این کشورها استقبال بسیار خوبی از همکاری با هنرمندان ایرانی داشته‌اند.»

وی ضمن قدردانی از حضور سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی در این رویداد، گفت: «به‌عنوان فردی که در حوزه گردشگری فعال بوده‌ام، شاهد تلاش‌های این وزارتخانه برای زنده نگه‌داشتن چراغ گردشگری کشور در شرایط دشوار هستم. امیدواریم در این نمایشگاه سه روزه نشان دهیم که فناوری‌های نرم چه ظرفیت عظیمی برای توسعه کشور دارند.»

 

تاسیس مرکز پژوهش هوش مصنوعی در جهاددانشگاهی

در ادامه این مراسم،  سید عبدالحمید احمدی، قائم‌مقام رئیس جهاددانشگاهی، با اشاره به اولویت‌های این نهاد گفت: «ایجاد مرکز پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی از نخستین اقدامات جهاددانشگاهی در دوره جدید بود. هوش مصنوعی یک واقعیت فناورانه است که نیازمند توجه جدی و تخصصی است.»

وی افزود: «باتوجه‌به ظرفیت‌های علمی جهاددانشگاهی، امیدواریم این مرکز گام‌های مؤثری در جهت استفاده مفید از هوش مصنوعی برای کشور بردارد. تاکید مسئولان عالی کشور بر بهره‌گیری از توان تخصصی ما، نشان‌دهنده اهمیت این مسیر است و امیدواریم حضور وزیر میراث‌فرهنگی زمینه تعامل بیشتر در حوزه صنایع فرهنگی را فراهم کند.»

 

وزیر میراث فرهنگی: توسعه از دانشگاه آغاز می‌شود، نه از نفت و فولاد

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این مراسم با رویکردی انتقادی نسبت به مدل‌های توسعه سنتی گفت: «اگر قرار است توسعه‌ای پایدار در ایران شکل بگیرد، این مسیر نه از نفت و فولاد، بلکه از انسان، فرهنگ و دانشگاه آغاز می‌شود. دولت باور دارد که دانشگاه موتور محرک اصلی توسعه انسانی است.»

وی با قدردانی از نقش ویژه دانشگاه علم و فرهنگ و جهاد دانشگاهی تاکید کرد: «ما به ظرفیت این دانشگاه بیش از بسیاری از مراکز علمی دیگر باور داریم و آن را شایسته پرچمداری توسعه در حوزه‌های میراث، گردشگری و صنایع‌دستی می‌دانیم.»

DSC08581-copy-scaled

صالحی‌امیری افزود: «کشور در برابر دو مسیر توسعه قرار دارد؛ یک مسیر متکی بر نفت و پتروشیمی که بیش از یک قرن تجربه آن نتیجه درخوری نداشته است، و مسیر دوم که توسعه انسانی است و از انسان فرهنگی آغاز می‌شود. کانون اصلی شکل‌گیری این انسان، دانشگاه است.»

 

ثبت جهانی آینه‌کاری و ظرفیت‌های اقتصادی گردشگری

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به آمار جهانی گفت: «حجم اقتصاد صنایع خلاق در دنیا به بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار رسیده، اما سهم ایران با وجود تمدن کهن، همچنان ناچیز است. ما حدود یک میلیون اثر تاریخی شناخته‌شده داریم که ۲۹ اثر آن ثبت جهانی یونسکو شده است. اگر محدودیت‌های زمانی یونسکو نبود، ایران رتبه نخست جهان را داشت.»

وی همچنین از ثبت جهانی هنر آینه‌کاری ایران به عنوان میراث ناملموس خبر داد و خواستار ورود دانشگاه‌ها به احیای این هنرهای سنتی شد. صالحی‌امیری در بخش آمار گردشگری نیز اعلام کرد: «سال گذشته بیش از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر وارد کشور شدند که هر کدام به طور متوسط ۱۲۷۰ دلار هزینه کرده‌اند. علی‌رغم رکود موقت ناشی از شرایط منطقه، برنامه‌های بازسازی و جذب گردشگر از کشورهایی چون عربستان، روسیه، مصر و کشورهای همسایه با قدرت آغاز شده است.»

 

هوش مصنوعی؛ پلی میان موزه‌ها و خانه‌های مردم

صالحی‌امیری در پایان با تاکید بر نقش تکنولوژی در جهش فرهنگی گفت: «هوش مصنوعی می‌تواند موزه‌ها و آثار تاریخی را به خانه‌های مردم بیاورد. ممکن نیست همه مردم به تمام نقاط ایران سفر کنند، اما با فناوری‌های نوین می‌توان معماری و تمدن ایران را وارد زیست روزمره جامعه کرد.»

وی خاطرنشان کرد: «دانشگاه علم و فرهنگ با بیش از ۱۰ هزار دانشجو توان پرچمداری این حرکت را دارد و وزارت میراث‌فرهنگی آماده است فراتر از بروکراسی‌های اداری، فصلی تازه در توسعه فرهنگی و هویتی کشور رقم بزند.»

 

ارسال نظر