نگاهی به 3 مأموریت جدید سازمان تنظیم ارتباطات | وضعیت ارتباطی کشور ارتقا مییابد؟
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی حکمی 3 مأموریت جدید سازمان تنظیم ارتباطات را به این سازمان ابلاغ کرده است. آیا تحقق این مأموریتها میتواند به ارتقای وضعیت ارتباطی کشور بینجامد؟
عیسی زارعپور در حکم انتصاب صادق عباسی شاهکوه به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ضمن توصیه به انجام وظایف مندرج در اساسنامه این سازمان، 3 مأموریت جدید سازمان تنظیم ارتباطات را به او واگذار کرد.
بر این اساس ارتقای جایگاه سازمان در تنظیمگری ارتباطات و فناوری اطلاعات، برنامهریزی و پیگیری تحقق سیاست توسعه زیرساختهای ارتباطی ثابت پرسرعت و با کیفیت در اقصی نقاط کشور با تأکید بر توسعه فیبر نوری و ارتقای کیفیت ارتباطات سیار با تأکید بر فناوریهای نوین ۳ مأموریتی است که از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به رئیس جدید رگولاتوری واگذار شده است.
راهبری ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی سیار کشور
همچنین وزیر ارتباطات در پیوست حکم خود خطاب به عباسی شاهکوه، برنامهریزی و راهبری توسعه زیرساختهای ارتباطی فراگیر، پایدار، پرسرعت و با کیفیت پهنباند ثابت با تأکید بر توسعه فیبر نوری (FTTX)، برنامهریزی و راهبری ارتقای کیفیت و گذار شبکه ارتباطی سیار کشور به سمت فناوریهای ارتباطی نسل پنجم و ششم، بازنگری در سازوکارهای نظارتی و ایجاد ضمانت اجرای قدرتمند و کارآمد برای تحقق اهداف و اجرای مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و ارتقای توان نظارتی با بهکارگیری فناوریهای تنظیمیار، ابزارها و شیوههای نوین را مورد تأکید قرار داده است.
بیشتر بخوانید: سهم 89 درصدی 3G و 4G از مصرف اینترنت کشور
زارعپور در ادامه خواستار افزایش کارایی، چابکی و پاسخگویی با رویکرد شفافیت در تصمیمگیریها و مبارزه با فساد، نظاممند کردن تعاملات با اپراتورها و رعایت اخلاق حرفهای از طریق ارتقای قابلیتهای سازمانی و نیروی انسانی، برنامهریزی و اصلاح سازوکارها به منظور افزایش رضایت مشتریان با در نظر گرفتن کیفیت خدمات، قیمت و حق انتخاب خدمات، ارتقای سامانهها و ابزارهای پایش برخط کیفیت خدمات ارتباطاتی و اطلاعاتی در کشور و تسهیل دسترسی عموم مردم به آنها در دوره جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شد.
توسعه و تضمین رقابت سالم میان اپراتورها
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تنظیم مقررات خدمات و سکوهای فضای مجازی از طریق برنامهریزی، تنظیمگری و همکاری با نهادهای بالادستی مانند شورای عالی فضای مجازی و نهادهای تنظیمگر بخشی یا بین بخشی و سازمان فناوری اطلاعات ایران، مدیریت کارآمد منابع فرکانسی جهت به حداکثر رساندن بهرهوری و منافع اقتصادی آن برای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و بهبود فضای کسبوکار و توسعه و تضمین رقابت سالم میان اپراتورها و ارائهدهندگان خدمات ارتباطی و اطلاعاتی را از دیگر انتظارات خود از رئیس جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برشمرد.
بیشتر بخوانید: مشترکان اینترنت موبایل ایران بیش از ۹۰ میلیون شدند
استفاده حداکثری از توان داخلی و بومیسازی زیرساختها
زارعپور اصلاح نظام تعرفهگذاری در خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات با محوریت افزایش مطلوبیت اقتصادی تولید، توزیع و مصرف ترافیک و محتوای داخلی در برابر ترافیک بینالملل ضمن حفظ و ارتقای سرمایهگذاری پایدار و ایفای تعهدات توسعهای اپراتورها، سیاستگذاری برای استفاده حداکثری از توان داخلی و بومیسازی در زیرساختها، شبکهها و خدمات ارتباطی بر اساس قوانین و سیاستهای بالادستی، شناسایی و رفع تعارض منافع در سطوح مختلف سازمان و بهکارگیری مدیران متخصص، جهادی، فسادستیز و انقلابی با رویکرد شایستهسالاری و اولویت از درون سازمان و وزارت متبوع در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را خواستار شد.
گفتنی است در طول چند ماهی که از شروع وزارت عیسی زارعپور میگذرد، وضعیت ارتباطات و به ویژه اینترنت در کشور مدام با چالش و تهدید مواجه بوده است؛ تصویب طرح موسوم به صیانت که قرار است به محدودسازی فعالیت پیامرسانهای خارجی در کشور منتهی شود، در کنار وضعیت بد اینترنت کشور و افت سرعت، نارضایتی بسیاری از کاربران را در پی داشته است. در چنین شرایطی که وزارتخانه زارعپور تقریباً تمام تمرکز خود را روی اجرایی کردن پروژه شبکه ملی اطلاعات گذاشته است و عمداً از بحثهای مربوط به طرح صیانت دوری میجوید، باید دید این 3 مأموریت جدید سازمان تنظیم ارتباطات میتواند به بهبود وضعیت شبکه ارتباطی کشور منتهی شود یا نه.