عبور تعداد مشترکان پهنباند سیار از مرز ۷۷ میلیون
رسانه کلیک - تعداد مشترکان اینترنت پهنباند ثابت تا پایان سه ماهه سوم سال جاری به بیش از ۹ میلیون و ۷۱۸ هزار نفر و تعداد مشترکان پهنباند سیار نیز به بیش از ۷۷ میلیون و ۷۰۶ هزار نفر رسیده است.

تعداد مشترکان اینترنت پهنباند طبق آخرین آمار منتشرشده در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا پایان سه ماهه سوم سال جاری، به ۸۷ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۳۲۴ رسیده که شامل ۷۷ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۸۸۵ مشترک اینترنت پهنباند سیار و ۹ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۳۹ مشترک اینترنت پهنباند ثابت میشود.
این در حالی است که تا پایان سال ۱۳۹۸، تعداد مشترکان اینترنت پهنباند، ۷۸ میلیون و ۱۶ هزار و ۴۳۳ و شامل ۶۸ میلیون مشترک اینترنت پهنباند سیار و ۹ میلیون مشترک اینترنت پهنباند ثابت بود.
مطابق این آمار، ضریب نفوذ اینترنت پهنباند تا پایان سه ماهه سوم سال ۱۳۹۹، به ۱۰۴.۰۶ درصد رسیده که ۹۲.۴۹ درصد آن مربوط به ضریب نفوذ اینترنت پهنباند سیار و ۱۱.۵۷ درصد مربوطبه ضریب نفوذ اینترنت پهنباند ثابت است و در مقایسه با آمار ۸۳.۰۵ درصدی پهنباند سیار و ۱۰.۸۶ درصدی پهنباند ثابت در سال ۱۳۹۸، با افزایش روبهرو شده است.
شایان ذکر است بررسی آمار و ارقام نشان می دهد ضریب نفوذ پهنباند ثابت از ۷.۶۳ درصد در ابتدای دولت یازدهم، به ۱۱.۲۸ درصد در سال جاری و ضریب نفوذ پهنباند سیار از صفر به ۹۱.۰۷ درصد در سال ۱۳۹۹ رسیده و این موارد به اعتقاد تحلیلگران به توسعه حوزه فاوا در کشور منجر شده است.
بررسی ها نشان می دهند روند توسعه ارتباطات که از ابتدای دولت یازدهم، روند رو به رشد بوده به دستاوردهای فراوانی در این حوزه منجر شده است. افزایش تعداد مشترکان تلفنهمراه به بیش از ۱۱۵ میلیون مشترک و رشد ظرفیت انتقال و پهنای باند بینالملل در زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات از جمله این موارد اعلام شده است.
فناوری ۲G از سـال ۱۹۹۱ بـه بـازار شـبکه تلفـن همـراه عرضـه شـد؛ در ایـن تکنولـوژی بـرای ارائـه سـرویسهـای دیتـا از نسـل ۵.۲ و ۷۵.۲ (تکنولـوژیهـای GPRS و EDGE) اسـتفاده شـده اسـت کـه ماکزیمـم سـرعتی کـه در اختیـار مشـترک قـرار مـیدادنـد، در عمـل حـدود ۲۰۰ کیلوبیـتدرثانیـه رسـید. ایـن تکنولـوژی از سـال ۷۱ وارد ایـران شـد.
نسـل سـوم شـبکه تلفـن همـراه یـا ۳G روشـی بـرای انتقـال اطلاعات در تلفنهـای همـراه و سیسـتمهای بـدون سـیم است. فناوری ۳G برخلاف GSM کـه نسـلی بـرای انتقـال صـدا و اطلاعات بـود، سـرعت بـالا بـرای انتقـال چندرسـانهای را فراهـم ساخت.
بر این اساس در اســتاندارد ۴G، حداکثــر ســرعت انتقــال اطٖلاعات روی شــبکههای موبایــل بــه ۱۰۰ مگابیــتبــرثانیــه هم میرســد. عرضهکننــدگان شــبکههای ۳G بــه ســرعت ۴G را راهانــدازی کردنــد کــه حداکثــر ســرعت خــود را افزایــش دهنــد. از سـال ۱۳۹۳ ایـن تکنولـوژی وارد ایـران شـد و اپراتورهـای همـراه موفـق بـه اخـذ پروانـه صـادره از سـازمان تنظیـم مقررات و ارتباطـات رادیویی شـدند.