پیشگیری از کاهش بینایی با مصرف گوجی بری
مطالعات اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف گوجیبری خشک از انحطاط ماکولای مرتبط با سن پیشگیری میکند و رنگدانههای محافظ چشم را افزایش میدهد.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، دژنراسیون ماکولا یا انحطاط ماکولا (بخشی از شبکیه)، یکی از شایعترین بیماریهای چشمی است که باعث میشود فرد با افزایش سن دید متمرکز خود را از دست بدهد و انجام فعالیتهایی مانند مطالعه و رانندگی برایش غیرممکن شود.
ماکولا یک ناحیه کوچک در شبکیه است که مسئول بینایی مرکزی محسوب میشود و باعث میشود چشم قادر به دیدن جزئیات باشد. تاری تصاویر، مشاهده مناطق تیره و اعوجاج در دید مرکزی مهمترین علائم انحطاط ماکولای مرتبط یا افزایش سن (AMD) هستند.
مطالعات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف گوجیبری خشک از AMD پیشگیری میکند. در این مطالعه رنگدانههای محافظ چشم داوطلبانی که به مدت ۹۰ روز، 5 روز در هفته یک مشت گوجیبری خشک مصرف کردند، افزایش یافت.
این رنگدانهها لوتئین و زاگزانتین هستند که نور آبی مضر را فیلتر میکنند و محافظت آنتیاکسیدانی ایجاد میکنند. از طرفی این 2 رنگدانه، نقش محافظتی از چشم دارند. هرچه میزان این 2 رنگدانه در شبکیه بیشتر باشد، چشمان سالمتر خواهند بود.
انحطاط ماکولا مهمترین علت نابینایی در سالمندان است و حدود ۱۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.
گوجیبری چیست؟
گوجیبری با نام علمی Lycium barbarum شناخته میشود و بومی آسیاست و بیش از 2 هزار سال است که به عنوان یک گیاه دارویی و مکمل غذایی استفاده میشود. این میوه خوشمزه و خوشرنگ که در ایران نیز کشت میشود، مملو از آنتیاکسیدان و ویتامین و مواد معدنی است و میتواند به صورت چای، دمنوش، پودر و به صورت خشک مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از مهمترین خواص گوجیبری عبارتند از:
- سیستم ایمنی را تقویت میکند
- خاصیت ضد التهابی دارد
- خاصیت ضد سرطانی دارد
- در سلامت پوست نقش دارد
- قند خون را تثبیت میکند و در پیشگیری از دیابت موثر است
- در بهبود خلقوخو موثر است
- خاصیت ضدافسردگی دارد
- با استرس مبارزه میکند
- در سلامت کبد نقش دارد
نتایج این مطالعه در نشریه Nutrients منتشر شده است.
منبع: ایرنا