تست جالب ناسا برای ممانعت از حضور میکروب ها در مریخ

ناسا برای اطمینان از اینکه هیچ میکروبی سهوا با شاتل های فضایی همراه نخواهد شد، دست به آزمایش های ویژه در استراتوسفر زده است.

تست جالب ناسا برای ممانعت از حضور میکروب ها در مریخ

به گزارش کلیک، یافتن میکروب در مریخ ممکن است کشف قرن باشد، و آخرین چیزی که هر آژانس فضایی پس از چنین اعلامی می خواهد این است که مجبور شود عذرخواهی کند و بگوید "متاسفم. این میکروب از زمین برده شده بود."

برای مطمئن شدن از اینکه هر ارگانیسمی در سیاره سرخ بومی آنجاست و قاچاقی به آنجا نرفته است، ناسا باکتری ها را با یک بالن به استراتوسفر زمین فرستاده است تا بداند آن‌ها تحت شرایط شبیه مریخ تا چه حد امکان زنده ماندن را دارند.

آزمایش قرار گرفتن میکروارگانیسم ها در استراتوسفر به این شرح است: یک بالن عظیم هلیوم محموله باکتری ها را به استراتوسفر می‌برد که حدود ۱۹ مایل (۳۰٫۵ کیلومتر) بالای زمین است، جایی که شرایط سخت مکان خوبی برای مقایسه با شرایط مریخ است: بسیار سرد، بسیار خشک، فشار هوای کم و میزان بالای نور UV.

میکرب فوق باسیلوس پمیلوس SAFR-032 نوعی باکتری است که گاهی در مقابل استریلیزه کردن شدید ناسا و تجهیزات آن مقاومت می‌کند. در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۵، تیم یک بالن تحقیقاتی با دسته ای از این موجودات در حالت خفته به نام اندوسپور بارگذاری کرده و به استراتوسفر فرستادند. این وضعیت حالتی است که برخی ارگانیسم ها برای محافظت از خودشان در شرایط استرس های محیطی ایجاد می‌کنند.

نمونه ها پس از هشت ساعت در معرض مستقیم UV قرار گرفتن به زمین برگشتند، و در آنجا متوجه شدند تابش باعث شده است ۹۹٫۹۹۹ درصد آن‌ها از بین بروند. این تیم DNA معدود بازماندگان را بررسی کرد و متوجه شد در مقایسه با گروه کنترل که روی زمین مانده بودند، سه تفاوت کوچک دارند.

این مطالعه نتیجه گرفت اکثریت مسافرین قاچاقی میکروسکوپی زمینی چند ساعت پس از فرود در مریخ "غیرفعال" خواهند شد(اگر طی سفر کشته نشوند)، اما آن‌هایی که نجات پیدا می‌کنند ممکن است "در جهات تکاملی" قرار گیرند تا بتوانند در شرایط سخت زنده بمانند. آزمایش های آینده به قابل قبول بودن این نظریه خواهند پرداخت.

ارسال نظر