آیا به گوشی هوشمند خود اعتیاد دارید؟
آیا شما هم به کرات گوشی خود را در هر زمان و مکانی چک می کنید؟ سر کلاس، سینما، و یا حتی زمانی که در حمام هستید؟ بسیاری از افراد احساس میکنند با چک کردن لحظه به لحظه گوشی، جزء افراد معتاد به تلفن همراه به حساب می آیند.
به گزارش کلیک، با فراگیر شدن روزافزون گوشی های هوشمند و نیز جذابیت های دنیای مجازی، بسیاری از کاربران با اضطراب ناشی از وابسته شدن به این پدیده روبرو هستند. متخصصین رفتارشناسی در این رشته اذعان دارند تنها با بروز برخی علائم در رفتار فرد می توان به این وابستگی مشکوک شد. به گفته پروفسور "گرینفیلد"، اگرچه مرز باریکی بین اعتیاد به گوشی موبایل و سواستفاده از این پدیده جذاب وجود دارد، اما بازهم می توان علائمی را برای ابتلا و یا وابستگی به گوشی های همراه تعریف کرد.طبق نظریه پروفسورگرینفیلد؛ اگر شما هم هر لحظه به چک کردن گوشی همراه خود می پردازید، اگر حتی در حال رانندگی نیز از این کار دست برنمی دارید به احتمال بسیار قوی شما دچار سومصرف گوشی تلفن همراه هستید. اما چناچه شما نتوانید حتی در شرایط خطر و یا بروز مشکلات از این عملکرد خود جلوگیری کنید، به احتمال زیاد شما جز آن دسته از افرادی هستید که دچار وابستگی و اعتیاد به گوشی همراه هستند. در ادامه این مقاله همچنین دکتر "جیمز روبرت" مدرس دانشگاه "Baylor University" و نویسنده کتاب " Too Much of a Good Thing " با اضافه کردن علائمی دیگر به تفسیر این موضوع پرداخت. به گفته وی، اگر در نبود تلفن همراه شما هم با علائمی از قبیل اضطراب، نگرانی و عدم کنترل اعصاب خود مواجه شدید احتمال ابتلای شما به اعتیاد تلفن همراه وجود دارد. کارشناسان درصد تخریب ذهنی این اعتیاد را با اعتیاد به مصرف الکل و مواد مخدر یکسان می دانند.
جالب است بدانید، بسیاری از کاربران حتی در خواب نیز دست از این چک کردن نمی کشند و همچنان منتظر روشن شدن نشانگر آلارم هستند تا مجددا به دنیای مجازی وارد شوند و به این چک کردن ادامه دهند. اگرچه ورود به فضای اینترنت و استفاده از آن برای مدت متمادی فرد را دچار اختلال عصبی و افسردگی می کند اما باز هم هستند کاربرانی که شیرینی اینترنت را با تمامی مضرات آن به جان می خرند. متخصصین اعصاب و روان بر این اعتقادند که استفاده بی رویه از اینترنت حتی به شما در مواقع اضطراری اجازه تمرکز بر روی یک موضوع حیاتی را نخواهد داد، و هر ثانیه شمارا با سمت خود خواهد کشاند. برای مثال وقتی شما غرق در خواندن مقاله ای آموزشی ویا کتاب های درسی هستید، دریافت و چک کردن پیام شاید تنها ثانیه ای از وقت شما را به خود اختصاص دهد اما بازگرداندن تمرکز به مطالعه کاری بس دشوار است.
کارشناسان بر این باورند با پیروی از چند رفتار ساده می توان از این فرایند جلوگیری کرد، برای مثال، همیشه خطی فرضی میان زندگی عادی و زندگی مجازی خود قائل شوید. چرا که هنگام ورود شما به شبکه های اجتماعی مغز شما ماده ای ترشح می کند که بسیار شبیه به حالتی است که در هنگام استفاده از مواد مخدر و یا مشروبات الکلی به فرد دست می دهد. برای این مشکل راه حلی ساده وجود دارد، در هنگام مطالعه و یا خواب برای دوری از وسوسه چک کردن ثانیه به ثانیه گوشی را بر روی بی صدا گذاشته و از رختخواب و یا مکان مطالعه دور کنید.
مطمئن باشید در زمانی که استراحت می کنید یا وقتتان را صرف امور شخصی می کنید، اتفاق خارق العاده ای در دنیا نخواهد افتاد.
منبع: msn